1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  6. /
  7. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΣΤΙΣ 13/10/2020

Σ.Ε.Κ.
(ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΣΤΙΣ 13/10/2020

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης στις 13/10/2020 συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Απεργία ΑΔΕΔΥ στις 15/10/2020. Αποφασίστηκε η στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης και η ενεργή συμμετοχή μας σε αυτήν.
Επίσης συζητήθηκε η κλαδική απεργία που έχουμε αποφασίσει και η συμπόρευση μας με την ΠΟΠΟΚΠ σε αυτήν. Ζητήθηκε από την παράταξη μας η όσο γίνεται καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα υπάρχουν με διάλογο, πάντα στο πλαίσιο στο οποίο έχουμε θέσει εξ αρχής.

Λήψη μέτρων και αντιμετώπισης COVID. Ενημερωθήκαμε όλα τα μέλη του Δ.Σ. από το Προεδρείο για τους δειγματοληπτικούς έλεγχους που ξεκίνησαν σε Υποκαταστήματα των Αθηνών και μάλιστα μετά την πρώτη ημέρα υπήρξε και επιβεβαιωμένο κρούσμα σε συνάδερφο. Ζητήσαμε όλες οι παρατάξεις εντατικοποίηση των μέτρων και επέκταση των ελέγχων και στην περιφέρεια. Επίσης ζητήθηκε όταν θα υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα να γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και έχουν άμεση επαφή και ότι άλλο προβλέπεται από τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις.

Ραντεβού. Υπήρξε η κοινή παραδοχή ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει αλλά χρειάζεται πολλές βελτιώσεις και πρωτίστως να εφαρμόζουν οι Διευθυντές σωστά την διαδικασία, διότι εκεί διαπιστώθηκαν μεγάλες διαφορές από υποκατάστημα σε υποκατάστημα.

Αξιολόγηση . Η άποψη της παράταξης μας ήταν ότι το προεδρείο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ φέρει μεγάλη ευθύνη με τα εμπρός πίσω που δημιουργήθηκαν με τις δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση και δημιούργησαν μεγάλη σύγχυση σε πρωτοβάθμιους συλλόγους αλλά και συναδέλφους.

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Πιστεύουμε ως παράταξη και το έχουμε καταθέσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις ότι η επιμονή της κυβέρνησης να διενεργήσει εκλογές εν μέσω covid το μόνο που θα καταφέρει είναι η τεράστια αποχή των συναδέλφων. Ζητάμε την παράταση της λειτουργείας των υπαρχόντων Υπηρεσιακών Συμβουλίων μέχρι να επιτρέψουν οι συνθήκες τη σωστή εκλογική διαδικασία . Άλλωστε υπάρχει ήδη το προηγούμενο που σε όλες τις υπόλοιπες εκλογικές διαδικασίες των Συνδικάτων υπάρχει παράταση. Επίσης θα μας βρει αντίθετους σε οποιαδήποτε προσπάθεια ηλεκτρονικής και επιστολικής ψήφου χωρίς να διασφαλίζεται η μυστικότητα και η εγκυρότητα της ψήφου αλλά και το αδιάβλητο του αποτελέσματος των εκλογών.

Τέλος η παράταξη μας τόνισε την διαφορετική στάση του σημερινού Προεδρείου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ με τη Διοίκηση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ζητήματα που αφορούν την Κοινωνική Ασφάλιση, την μείωση των εσόδων, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, τις εκκρεμείς συντάξεις για τις οποίες μέχρι και οι βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος κάνουν επερωτήσεις, την προχειρότητα στην οργανωτική λειτουργική συγχώνευση φορέων, τη μη ύπαρξη ακόμα ενιαίου κανονισμού παροχών, τις επιλογές Διευθυντικών στελεχών, δεν αναδεικνύονται σήμερα ως κυρίαρχα ζητήματα αλλά υποβαθμίζονται.

Η συνεργασία με την ΠΟΠΟΚΠ και οι συνεχείς κοινές ανακοινώσεις που καλώς κατήγγελλαν πεπραγμένα της προηγούμενης Κυβέρνησης σήμερα διυλίζεται και παραμένει να συμφωνηθεί με δικαιολογίες αλλαγής Προεδρείου της άλλης Ομοσπονδίας.

Αυτά και όλα όσα συμβαίνουν ζουν και γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στο πετσί τους καθημερινά δημιουργούν την εντύπωση ότι δεν υπάρχει βούληση σύγκρουσης με την σημερινή πολιτική ηγεσία από την ΠΟΣΕ ΙΚΑ παρά μόνο ανάλαφρες διαπιστώσεις που παραπέμπουν σε φιλικές σχέσεις .

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!