Ανακοίνωση για τις πρόσφατες αναθέσεις θέσεων ευθύνης στον ΕΦΚΑ

Συναδελφική Ενωτική Κίνηση

Ανακοίνωση για τις πρόσφατες αναθέσεις θέσεων ευθύνης στον ΕΦΚΑ

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις προϊσταμένων στον ΕΦΚΑ δυστυχώς μας γυρίζουν χρόνια πίσω και συνεχίζουν μια κακή παράδοση ιδιοκτησιακής αντίληψης του μηχανισμού της Δημόσιας Διοίκησης. Τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία σχεδιάζει μεγαλόπνοες αλλαγές με την εξ’ αποστάσεως εργασία στο δημόσιο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ, η Διοίκησή του αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, περιφρονώντας τις προβλεπόμενες για τη στελέχωση του ΕΦΚΑ διαδικασίες και καθιστώντας τις «κρίσεις προϊσταμένων» ανέκδοτο για 7η συνεχή χρονιά.

Μετά τις αντίστοιχες μεθοδεύσεις των προηγούμενων διοικήσεων του «ηθικού πλεονεκτήματος», που καταδικάστηκαν ομόφωνα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και προσβλήθηκαν με προσφυγές στη δικαιοσύνη και νομική στήριξη των Συλλόγων, έρχονται οι διοικήσεις του «κράτους των αρίστων» να καταλάβουν τους «αρμούς της εξουσίας», επιβεβαιώνοντας τη διαφαινόμενη ανασύσταση του κομματικού κράτους και την επιβράβευση των αρίστων του κομματικού συνδικαλισμού.

Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι οι ευνοούμενοι των πρόσφατων τοποθετήσεων βρίσκονται μεταξύ μεγαλοσυνδικαλιστών που καταδίκαζαν παρόμοιες διαδικασίες στο παρελθόν και στη συντριπτική τους πλειοψηφία στελέχωναν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, η οποία προφανώς μας είχε κυνικά προειδοποιήσει με το «Εμείς εξελισσόμαστε..» στην προεκλογική της αφίσα, όσο κι αν δε θέλαμε να το πιστέψουμε.

Είναι προφανές, ότι οι συνάδελφοι συνδικαλιστές έδωσαν «αγώνες» και άσκησαν «πιέσεις» κόντρα, όμως, στην αξιοκρατία, καταπατώντας κάθε έννοια και ηθική για δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των συναδέλφων που επιθυμούν να εξελιχθούν υπηρεσιακά. Και δε σταμάτησαν εδώ: μετά την ολοκλήρωση των «αυτοδιορισμών», ξεκίνησαν οι βολιδοσκοπήσεις υπαλλήλων για ένταξή τους στα μελλοντικά τμήματα που θα προΐστανται, αντιμετωπίζοντάς τους ως υποχείρια και ομήρους του πελατειακού κράτους που συστήνουν και συγκαλύπτουν με σποραδικές τοποθετήσεις άξιων συναδέλφων.

Μη μπορώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, θολώνουν τα νερά εσκεμμένα προτάσσοντας τις τοποθετήσεις κάποιων συναδέλφων σε θέσεις ευθύνης που δεν είναι από το ψηφοδέλτιο τους. Με αυτόν τον τρόπο νομίζουν οτι θα κρύψουν και θα καλύψουν τις αλαζονικές και λαίμαργες ορέξεις τους για την κατάληψη των θέσεων ευθύνης από τα «δικά μας παιδιά».

Τα ίδια «παιδιά», που προτάσσοντας το ατομικό τους συμφέρον, έσπευσαν πρώτοι να μετακινηθούν στο ΚΕΑΟ, όταν φούντωναν οι φήμες για μελλοντική ένταξή του στην ΑΑΔΕ, είναι και οι πρώτοι που το εγκατέλειψαν προκειμένου να καταλάβουν οποιαδήποτε θέση ευθύνης και να εξυπηρετήσουν με αυτόν τον τρόπο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες εις βάρος των υπολοίπων συναδέλφων που θεωρούν ότι η υπηρεσιακή εξέλιξη δεν είναι προνόμιο μόνο των ημετέρων.

Επειδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

εμείς στη Συναδελφική Ενωτική Κίνηση καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια επαναφοράς παλαιοκομματικών λογικών και του κομματικού κράτους και συνεχίζουμε αταλάντευτα να τασσόμαστε κατά του κομματικού συνδικαλισμού και των συνεπειών του, που εξακολουθούμε να βιώνουμε. Δεν θα επιτρέψουμε, με κάθε μέσο που διαθέτουμε, να επικρατήσουν νοοτροπίες που ζημιώνουν τους συναδέλφους και προσβάλλουν τη δημοσιοϋπαλληλική αξιοπρέπεια. Θα είμαστε εδώ να διεκδικούμε συνεχώς τη μοναδική αξιοκρατική μέθοδο επιλογής για τις θέσεις ευθύνης: ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ .

Εμείς ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ !
            ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ με μεθοδεύσεις!

Συναδελφική Ενωτική Κίνηση    

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!