1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
  6. /
  7. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΣΤΙΣ 10/11/2020

Σ.Ε.Κ.
(ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΣΕ
ΙΚΑ ΣΤΙΣ 10/11/2020.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Μέτρα προστασίας για covid και εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ
Ενημερώθηκε το Σώμα, ότι με αφορμή την πρόσφατη εγκύκλιο της Διοίκησης για την εκ περιτροπής εργασία των υπαλλήλων, το Προεδρείο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ(Πρόεδρος – Γραμματέας), συναντήθηκε με τον Διοικητή και κατέθεσε προτάσεις. Οι προτάσεις ,σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν, ήταν για προσέλευση των υπαλλήλων μέρα παρά μέρα( 50% – 50%) και εξ αποστάσεως εργασία.
Για την τελική άποψη της Διοίκησης που διατυπώνεται με την σχετική εγκύκλιο, παρέμεινε αδιευκρίνιστο αν αποτελεί συμφωνία Διοίκησης και Προεδρείου – κάτι το οποίο απευχόμαστε – προκαλεί όμως αρνητική εντύπωση ότι και οι δύο εκπρόσωποι της ΠΟΣΕ, την υπερασπίστηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. Επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελεί και το σχετικό έγγραφο της ΠΟΣΕ ΙΚΑ με ημερομηνία 10/11/2020 όπου ΚΑΜΙΑ καταγγελία ή αναφορά δε γίνεται για την απαράδεκτη – κατά την άποψη μας – αυτή εγκύκλιο, που διαχωρίζει τους υπαλλήλους σε κατηγορίες ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας τους. Αντιθέτως καταγράφει προβλήματα από την μη σωστή εφαρμογή της, με ευθύνη των Διευθυντών.

Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την απαράδεκτη εγκύκλιο, προτάσσοντας την αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την ενότητα των συναδέλφων, την ίση μεταχείριση μας, την διαφύλαξη της υγείας και της εργασιακής μας ασφάλειας, χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός του σημαντικού μας ρόλου στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και του κοινωνικού συνόλου.

Δυστυχώς η Διοίκηση στοχεύει σε αριθμούς και στατιστικά και όχι στον άνθρωπο.

Μετά από διαλογική συζήτηση και τις τοποθετήσεις των περισσότερων μελών του Δ.Σ., έγινε εμφανές ότι υπάρχει προβληματισμός και διχόνοια των εργαζομένων για την απαράδεκτη κατηγοριοποίηση τους. Παρά τη θέση μας για καταγγελία της Διοίκησης και σχετική ψηφοφορία, η τελική άποψη που συμφωνήθηκε, ήταν να υπάρξει άμεσα επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης του Διοικητή με το Προεδρείο και εκπροσώπους παρατάξεων. Σε ενδεχόμενη άρνηση να υπάρξει έγγραφη καταγγελία.

Θέλουμε εδώ να τονίσουμε ότι οι ενέργειες μας ως παράταξη προσδοκούν και επιδιώκουν στο αποτέλεσμα και όχι σε ανούσιες εντάσεις που αποδυναμώνουν τα συνδικάτα.

Κλαδική Απεργία στις 19/11/2020
Με το lockdown που επικρατεί στη χώρα λόγω πανδημίας, αποφασίστηκε ομόφωνα να προταθεί στην ΠΟΠΟΠΚ η μετάθεση της απεργίας σε μεταγενέστερο χρόνο και μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για την αναβολή των εκλογών που ήταν να πραγματοποιηθούν έως τις 30/11/2020, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί με έγγραφο μας προς την Διοίκηση η αναβολή των εκλογών μέχρι την λήξη της πανδημίας και παράταση της λειτουργείας του υπάρχοντος Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από την Διοίκηση η ανάκληση της απόφασης καθαίρεσης από προϊστάμενο, μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΣΕ μέσω στοχευμένης μετακίνησης και σε αντίθετη περίπτωση η νομική προσφυγή με τη στήριξη της Ομοσπονδίας.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!