1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΕΑΣΠ--ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
  6. /
  7. Ενιαία Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παράταξη

Ενιαία Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παράταξη

Ενιαία Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παράταξη

ΕΑΣΠ Εργαζομένων ΕΦΚΑ 

Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή όπως αυτή τη πανδημίας, αποτελεί μεγάλη γενναιότητα να αφήνουμε τις κομματικές διαφορές προς όφελος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Η επιλογή των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ από την αρχή της Πανδημίας, ήταν να σταθούμε θετικά στις αποφάσεις της Επιστημονικής Κοινότητας, αντί να επιχαίρουμε χαιρέκακα για νεκρούς και ασθενείς σε κάθε λάθος και παράλειψη. Αυτό άλλωστε ταιριάζει σε έναν Προοδευτικό Πολίτη που βάζει την κοινωνία πάνω απ΄ όλα.

Όμως σε καμία περίπτωση, αυτή η ηθική στάση δεν θα μετατραπεί σε ανοχή στην προσπάθεια εξαθλίωσης και διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μετά απο ενάμιση χρόνο αριστείας και εν μέσω μιας όντως μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης το μόνο που έχει αλλάξει είναι η πρόσθεση του e στον τίτλο του εφκα ( ναι καλά θυμόσαστε αυτόν που οι άριστοι θα καταργούσανε κάνοντας τρείς πυλώνες).

Το “e”που έπρεπε να προστεθεί για εμάς είναι ο e-κσυγρονισμός σε εξοπλισμό, υποδομές και εγκαταστάσεις.

Αυτό που πρόσθεσαν αυτοί, είναι προϊόν της αγαπημένης και δοκιμασμένης τους πολιτικής, δηλαδή e-μπαιγμός και e-ξαθλίωση.

Από τον Μάρτιο ξέραμε ότι η πανδημία ήρθε για να μείνει, οπότε απαιτούνταν μέτρα μακρόχρονης υποδομής και στήριξης και όχι ευκαιριακά μέτρα με μοναδικό σκοπό την αφαίμαξη των κρατικών ταμείων προς όφελος των γνωστών και μη εξαιρετέων κρατικοδίαιτων λαμόγιων.

Αντί όμως η πολιτική ηγεσία να στηρίξει την κοινωνία και τους εργαζομένους, κατά την προσφιλή της τακτική θώρησε τη πανδημία ως μια ευκαιρία όπου:
1. Προχώρησαν στην προσφιλή τους μέθοδο, αυτής της φίμωσης της συκοφάντησης και τρομοκράτησης των εργαζόμενων.
2. Δημιούργησαν ένα καθεστώς ζούγκλας με μοναδικό σκοπό την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, και ουσιαστικά αντί να ελαφρύνουν τον πολίτη του δημιούργησαν νέες δυσβάστακτες υποχρεώσεις. Οι εγκληματικές παλινωδίες με την αναστολή οφειλών και εισφορών στις πληττόμενες επιχειρήσεις, , η αποτυχία του προγράμματος Συνεργασία είναι ένα μέρος όλων όσων ζούμε καθημερινά στον ΕΦΚΑ.
3. Αρνήθηκαν να στηρίξουν τους πολίτες απο το δημοσιονομικό πλεόνασμα των 37 δισ. ευρώ, θεωρώντας τα προίκα της αγίας οικογένειας για την κολεξιόν της κάθε λογής Μαρέβας.
4. Μεγάλωσαν δραματικά τις εκκρεμότητες, δημιουργώντας ένα λαβύρινθο νομοθετημάτων που ουσιαστικά όχι μόνο δεν στήριξαν, αλλά δημιούργησαν νεες δυσβάστακτες υποχρεώσεις. Το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ αρνείται να δώσει στοιχέια στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής για τις εκκρεμείς συνταξεις αποδεικνύει το μέγεθος της αποτυχία τους.

Απέναντι σε όλα αυτά τα προβλήματα και τις κραυγαλέες παραλείψεις , αντί έστω και τώρα να τα διορθώσουν προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες και πάλι κατά των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ. Και δυστυχώς εδώ έχουν ως στυλοβάτες , τους πάντα πρόθυμους κυβερνητικούς μεγαλοσυνδικαλιστές της ΝΔ και μιάς μερίδας του συνδικαλιστικού κατεστημένου του ΚΙΝΑΛ.

Στα συνεχή μας αιτήματα για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας, μας λασπολόγησαν ότι τάχα είμαστε αργόμισθοι που θέλουν να λουφάρουν από το σπίτι τους.

Απέκρυψαν την αναγκαιότητα της εξ αποστάσεως εργασίας πέραν της επιβεβλημένης προστασίας της Δημόσιας Υγείας αλλά και ως διαρκές μέσο εκσυγχρονισμού όπου ο συναλλασσόμενος θα δύναται να καταθέτει όχι μόνο το αίτημα του για ραντεβού ( οπού μετά θα πρέπει να προσέλθει στον γκισέ) αλλά και να μπορεί να καταθέτει τα δικαιολογητικά και λοιπά έγγραφα προς διεκπεραίωση της υπόθεσης του. Με αυτή τη διαδικασία και ο πολίτης θα προστατευόταν και δεν θα εκτίθεται σε κινδύνους και εμείς θα μπορούσαμε να εργαστούμε με πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Γιατί στο θολωμένο τους μυαλό οι εργαζόμενοι είναι απλά πλήκτρα ενός πληκτρολογιου χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

  • Πόσο μυαλό θέλει να καταλάβει κάποιος ότι είναι ταλαιπωρία και όχι εξυπηρέτηση να κλείνεις ηλεκτρονικά μόνο το ραντεβού και κατόπιν να πρέπει να υποχρεώνεσαι να μεταβείς αυτοπροσώπως;; Γιατί κάποιος που θέλει ασφαλιστική ικανότητα ή κατάθεση ΑΠΔ να μην μπορεί να πράττει από μια ενιαία πλατφόρμα;;;.
  • Γιατί η σεβαστή και Άριστη Διοίκηση δεν φρόντισε αντί για “σκοιλ ελικιού λοιμώχθηκαν” και voucher της αρπαχτής, να εφοδιάσει τον κάθε υπάλληλο με προσωπικό υπηρεσιακό email, με προσωπική υπηρεσιακή πρόσβαση στο διαδίκτυο και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή;;;
  • Γιατί θεωρεί ότι είναι καλύτερη η σημερινή εικόνα του e- Μπάχαλου;; Με τις ουρές στις εισόδους των υποκαταστημάτων, τα λάθη τις εντάσεις και τα επεισόδια;; Είναι προς όφελος της Δημόσιας υγείας η μετάβαση των πολιτών σε υπηρεσίες από τη στιγμή που θα πρέπει να εκτεθούν στον κίνδυνο των Μέσων Μεταφοράς που στοιβάζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε ένα λεωφορείο ή ένα βαγόνι τρένου;;;
  • Είναι προς όφελος της Δημόσιας Υγείας η απόκρυψη των κρουσμάτων καθημερινού χαρακτήρα στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ;;;
  • Η Διοίκησή που εν μέσω πανδημίας την μόνη σπουδή που έδειξε είναι να μεταφέρει τα γραφεία της απο την Υποβαθμισμένη Ομόνοια στο αναβαθμισμένο και άριστο Κολωνάκι,, όμως δεν δείχνει την ίδια «αποφασιστικότητα» για την θωράκιση της υπηρεσίας μας προς όφελος της άρτιας συναλλαγής αλλά και της δημόσιας Υγιεινής.
  • Δεν Όφειλε ως “άριστη” που είναι, να έχει οχυρώσει τις υπηρεσίες ώστε να μην μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες;;; ιδίως όταν ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι το κύριο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών;;; Δεν όφειλε αντί για καρέκλες πολυτελείας να έχει εφοδιάσει τον κάθε εργαζόμενο με ικανό αριθμό προστατευτικού υλικού;; ( ειδικές μάσκες και αντισηπτικά μετρα προστασίας).
    Όλα αυτά τα απλά δεν τα έπραξε!!!! και αυτό δεν έγινε ούτε από λάθος ούτε από απειρία.
    Έγινε από περιφρόνηση και απαξιωση στον ανθρώπινο παράγοντα. Έγινε γιατί αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που ξέρουν είναι η εξαθλίωση των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ, μαζί με την καταταλαιπώρηση των πολιτών.

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να πούμε ΩΣ ΕΔΩ!!!!

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

1. Επαρκή κάλυψη της αναγκαίας υποδομής για την λειτουργία τους.

2. ΑΜΕΣΗ Πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, όπου θα προβλέπεται και προσωπικό με αντικείμενο τον διαρκή υγειονομικό έλεγχο, την Τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου εισόδου – εξόδου, στις υπηρεσίες του e- ΕΦΚΑ.

3. Άμεση και καθολική για όλες τις υπηρεσίες του φορέα εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας, με ειδική μέριμνα σε μητέρες και άτομα που βρίσκονται αυτοί ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες.

4. Κατάρτιση ενιαίου Σχεδίου οργάνωσης ( αλήθεια η Διεύθυνση Οργάνωσης σε τι χρησιμεύει;;) για διαρκή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών εν μέσω της πανδημίας, ορίζοντας τις εργασίες που μπορούν να συντελούνται εξ αποστάσεως, οριοθετώντας τη διαδικασία της συναλλαγής και όχι πετώντας προκλητικά το μπαλάκι των ευθυνών συνεχώς σε εμάς.. Θεωρούμε απαράδεκτο να πέφτει το μπαλάκι των ευθυνών σε εμάς για υποχρεώσεις της ηγεσίας του ΕΦΚΑ. Ποιος μπορεί να πάρει την ευθυνη, όταν οι Διοικούντες κρύβονται για το τι είναι επείγον και τι όχι;; . Ιδιαίτερα όταν η πλειοψηφία των συναλλαγών αφορά πληρωμές εισφορών και οφειλών, λήψη Ασφαλιστική ενημερότητας και ασφαλιστική ικανότητα;;

Μία χρηστή και συνετή Διοίκηση όλα τα ανωτέρω θα τα είχε προτάξει ως κύρια αιχμή προτεραιότητας.

Η Τωρινή Διοίκηση τι προτεραιότητες έχει;;;

Καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους, με την επισήμανση προς αμετροεπείς και κομπορρήμονες , ότι

«η γη κινείται», και μάλιστα πιο γρήγορα από ότι νομίζουν.

                                                                                                                                                                                                                                                    Οκτώβριος 2020

Η Γραμματεία της ΕΑΣΠ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!