1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΕΑΣΠ--ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
  6. /
  7. «Αριστεία» και Συνδικαλιστικές ελευθερίες

«Αριστεία» και Συνδικαλιστικές ελευθερίες

Ενιαία Ανεξάρτητη Συνδικαλισιτκή
Παράταξη 
ΕΑΣΠ – Εργαζομένων ΕΦΚΑ
                            «Αριστεία» και Συνδικαλιστικές ελευθερίες                            

 

Η Σημερινή εκδικητική δίωξη καθαίρεσή του συνάδελφου Βασίλη Ζώτου απο την θέση του προϊσταμένου Τμήματος στον ΕΦΚΑ Αγίων Αναργύρων δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μια απλή υπηρεσιακή μεταβολή που σκοπό έχει την αποκατάσταση της “αριστείας και της αξιοκρατίας”.

Είναι ένα σαφές δείγμα του νέου τρόπου διακυβέρνησης και Διοίκησης, καθώς και της αντιμετώπισης σε όσους έχουν το θάρρος να έχουν διαφορετική άποψη και να τη λένε Δημόσια.

Σε όποιον αφελώς ή υποκριτικώς προσπαθήσει να θολώσει και να παραπληροφορήσει, απλά τονίζουμε κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Ο Συνάδελφος είναι ο αρχαιότερος στο υποκατάστημα με τριάντα έξι χρονια προϋπηρεσίας.

Φυσικά έχει τον Α’Βαθμό και ίσως αυτό να ήταν και το αδύνατο του σημείο, μιας και τώρα τελευταία οι αναθέσεις και ιδιάιτερα στην Διοίκηση, γίνονται σε υπαλλήλους με Β’ Βαθμό παρακάμπτωντας τόσο την Ιεραχία, όσο και την Αξιοκρατία.

Ο αντικαταστάτης του ο οποίος μετατίθεται από τον ΕΦΚΑ Αγίας Σοφίας Πειραιά που απέχει κάποιες δεκάδες χιλιόμετρα από τους Αγιους Ανάργυρους, σίγουρα τιμωρείται και αυτός, και είμαστε σίγουροι ότι η μετακίνηση του γίνεται χωρίς αίτηση του, μιας και μπορούσε να τοποθετηθεί σε δεκάδες κενές θέσεις προϊσταμένων σε κοντινότερα υποκαταστήματα.

Η επιλογή να καθαιρέσουμε έναν προϊστάμενο με ένα άλλο συνάδελφο τον οποίο επιλεκτικά τον μεταθέτουμε επί τούτου εκτός απο ανήθικο είναι και εμφανώς αντιυπηρεσιακό.

Η στάση της Διοίκησης να μην τεκμηριώσει καν τους λόγους αυτής της επιλογής αποδεικνύει περίτρανα ότι πρόκειται για εξόφθαλμη συνδικαλιστική δίωξη

Αν ο συνάδελφος μας ήταν ανεπαρκής για τη άσκηση των καθηκόντων του, μετά από 36 χρονια υπηρεσίας, νομίζουμε ότι αυτό θα ήταν εμφανές τον ενάμιση χρόνο που η αριστεία και αξιοκρατία επανήλθαν στον ΕΦΚΑ.

Το γεγονός όμως ότι η καθαίρεση – δίωξη του συναδέλφου έχει καθαρά το άρωμα της επιλεκτικής τρομοκρατικής αυταρχικής ενέργειας αποδεικνύεται απο το γεγονός ότι αυτη έγινε (όλως τυχαίως βεβαίως-βεβαίως) λίγες μόλις ημέρες μόλις ο Βασίλης Ζώτος ανέλαβε ως εκπρόσωπος της παράταξης μας στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ και φυσικά ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής του κατήφορου, του αυταρχισμού και των διώξεων που έχει επιβάλει η Διοίκηση της αριστείας απέναντι σε όποιον ορθώνει άλλη άποψη και άλλη γνωμη.

Και φυσικά ότι ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση είχε και η προηγούμενη εκπρόσωπος μας η Κατερίνα Μαλακού, με σωρεία επιλεκτικών διώξεων και μετακινήσεων για την άκαμπτη συνδικαλιστική της δράση, όχι μόνο δεν μας φοβίζει αλλά αντιθέτως μας χαλυβδώνει και σαν ανθρώπους και σαν παράταξη.

Αν νομίζουν ότι θα υπάρξει κάποιος από εμάς που θα φοβηθεί και θα σιωπήσει στο όργιο αυταρχισμού που σχεδιάζουν πλανάται πλάνη οικτρά και “αρίστη”

Τέτοιες ενέργειες απλά μας θυμίζουν την ηθική μας στάση ως παράταξη, όταν πριν τρία χρονια ο σύλλογος και η Ομοσπονδία σ μετακίνηση του Επικεφαλής της ΔΑΚΕ απο το γραφείο Τύπου της Διοίκησης για το τμήμα συντάξεων στην οδό Νικηφόρου δεν διστάσαμε να εκδώσουμε ομόφωνη απόφαση κατά της τότε Διοίκησης.

Τους απαντάμε ότι και να κάνουν, όσες διώξεις και μετακινήσεις σκαρφιστούν, δεν θα καταφέρουν τίποτα. Ούτε θα σιωπήσουμε, ούτε θα φοβηθούμε ούτε θα συμβιβαστούμε.

Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

Ξέρουμε ότι η δίωξη του Βασίλη αποτελεί μόνο την αρχή και το μήνυμα είναι σαφές: όσοι δεν σιωπούμε θα έχουμε την ίδια τύχη.

Τους απαντάμε “Σιγά μην κλάψω σιγά μην φοβηθώ”.

Απλά δεν πρόκειται και να ξεχάσουμε.

Πιστεύουμε σε αυτη την κατάφωρη δίωξη εναντίον του συνάδελφου μας, μέλος του Δ.Σ της ΠΟΣΕ, τόσο τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα όσο και η ΠΟΣΕ ΙΚΑ, θα σταθούν στο ύψος τους, με την αυτονόητη καταδίκη και ανάκληση της επιλεκτικής συνδικαλιστικής δίωξης.

Ίδωμεν και περιμένουμε.

Απλά θυμίζουμε ότι σήμερα μπορεί καποιοι να επιχαίρουν γιατί οι διώξεις επικεντρώνονται στο πρόσωπο των συνδικαλιστών της παράταξης μας . Αύριο όμως ;;;

Θα μπορούν να κοιταχτούν στον καθρέφτη χωρίς να ντρέπονται;;;

Έχουν την αυταπάτη όταν αρχίσει ο κατήφορος του αυταρχισμού και των συνδικαλιστικών διώξεων αυτό θα έχει σταματημό;;; Πλανώνται πλάνη οικτρά.

Καλή συνέχεια σε όλους και καλό κουράγιο.

 

23 Οκτωβρίου 2020

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΣΠ                                                          

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!