1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΕΑΣΠ--ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
  6. /
  7. ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ...

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ e- ΕΦΚΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι βασικές κατευθύνσεις των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κ.Μητσοτάκη για τον δημόσιο τομέα και την κοινωνική ασφάλιση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Καμιά διάθεση για προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, ούτε καν στον χώρο της υγείας που έχει να αντιμετωπίσει την φονική πανδημία , υπερσυσώρευση εκκρεμοτήτων και προβλημάτων στις υπηρεσίες, έτσι ώστε, με την συνδρομή και του κοινωνικού αυτοματισμού, να εμφανίζονται οι ιδιώτες και τα ιδιωτικά συμφέροντα ως η μόνη λύση σωτηρίας για τον πολίτη.

Αυτές οι πολιτικές, στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης υλοποιούνται και με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας που ψηφίζει σήμερα στην Βουλή η κυβέρνηση. Προβλέπουν (άρθρο 1.Β)  την καθοριστική πλέον εμπλοκή των λεγόμενων «πιστοποιημένων» επαγγελματιών ιδιωτών σε όλες σχεδόν τις εργασίες του ΕΦΚΑ και όχι μόνο στην έκδοση των συντάξεων. Όλοι μας καταλαβαίνουμε τις πολύ αρνητικές συνέπειες αυτών των ρυθμίσεων, τόσο στο παρών και το μέλλον της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης όσο και στις εργασιακές μας σχέσεις.

Οι ρυθμίσεις αυτές δεν έρχονται για να ανακουφίσουν παροδικά τον ΕΦΚΑ, λόγω της «μεγέθυνσης» στο πρόβλημα των συντάξεων, αλλά έχουν μόνιμο χαρακτήρα και σκοπό να μείνουν για πάντα – γι αυτό και δεν προβλέπεται κάποια σχετική λήξη αυτών των ρυθμίσεων.

ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ (1.στ) , ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Η διάταξη αυτή ορίζει ότι με την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας των 30 ημερών   από την υποβολή του σχεδίου απόφασης από τον «πιστοποιημένο» ιδιώτη, το σχέδιο αυτό θα θεωρείτε εγκεκριμένο και θα ενέχει θέση πράξης απονομής σύνταξης,    δίχως να απαιτείται προς αυτό η υπογραφή του αρμοδίου οργάνου του κράτους.

Η διάταξη αυτή δεν έχει σχέση με κανένα νομοθέτημα που έχει ψηφιστεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα για την κοινωνική ασφάλιση και γι αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και σαν   συνέχεια οποιονδήποτε προηγούμενων πολιτικών. Η εφαρμογή της, πέρα από τα προφανή συνταγματικά και νομικά προβλήματα που περιέχει και που οφείλουμε να καταδείξουμε άμεσα με προσφυγές στα δικαστήρια, καταργεί πλήρως τον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και θέτει σοβαρά ζητήματα για το μέλλον των θέσεων εργασίας σε αυτήν.

Καθόλου τυχαίο επίσης δεν είναι ότι οι διατάξεις αυτές που ψηφίζονται σήμερα από την κυβέρνηση, δεν αναφέρουν τίποτε για την ανάγκη τήρησης διαφάνειας και σειράς παλαιότητας στην διαδικασία ολοκλήρωσης των συντάξεων. Διότι οι συντάκτες της γνωρίζουν καλά το χάος και τον άνευ όρων και ορίων ανταγωνισμό που θα δημιουργηθεί αμέσως με την έναρξη εφαρμογής τους μεταξύ των «πιστοποιημένων ιδιωτών» για την εξασφάλιση της πελατείας τους. Όπως γνωρίζουν επίσης πολύ καλά και την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση την οποία θα αναγκαστούν να επωμισθούν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι προκειμένου να εκδοθεί πλέον η σύνταξή τους.

Διατίθεται επίσης στην διάθεση των «πιστοποιημένων » ιδιωτών όλος ο μηχανισμός του ΕΦΚΑ (αρχεία αλλά και εργαζόμενοι) . Δεν θα είναι λοιπόν η δική τους εργασία υποβοηθητική στις εργασίες του e-ΕΦΚΑ, αλλά ο e-ΕΦΚΑ και οι εργαζόμενοι σε αυτόν θα λειτουργούν κατ’ ουσία υποβοηθητικά στο δικό τους έργο. Μοναδικές στην Ευρώπη νομοθετικές ρυθμίσεις, όπου το κράτος τίθεται με τέτοιον και τόσο απροκάλυπτο τρόπο στις υπηρεσίες των ιδιωτών.

Τέλος, αν οι διατάξεις αυτές εφαρμοστούν, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εμπλοκή «πιστοποιημένων επαγγελματιών ιδιωτών» σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Όλοι μας οφείλουμε σήμερα να σταθούμε στο ύψος των ευθυνών και των εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων και να διεξάγουμε έναν πολύπλευρο αγώνα (νομικό και κινηματικό) μέχρι την πλήρη κατάργηση των αντιασφαλιστικών αυτών νομοθετημάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Κ.Χατζιδάκης   πολύ σύντομα θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν κάποιες νίκες που αποτελούν τον προάγγελο μιας μεγάλης και καθοριστικής ήττας. Οι εργαζόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση οφείλουμε να φροντίσουμε γι αυτό.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ

ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ e-ΕΦΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΣΟ ΝΟΜΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ e– ΕΦΚΑ

 

 

1/ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

2/ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΕΑΣΠ)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΤΟΣ

 

3/ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ

 

4/ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΠΟΚΠ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΜΠΕΡΑΣ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΕΛΕΣΣΑΝΑΚΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!