Με ερωτηματολόγια συναίνεσης και συνενοχής η Διοίκηση του ΕΦΚΑ προσπαθεί να ξεπλύνει τις ευθύνες της

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΦΚΑ

(στηρίζεται από το pame )

Με «ερωτηματολόγια» συναίνεσης και συνενοχης η Διοίκηση του ΕΦΚΑ προσπαθεί να ξεπλύνει τις ευθύνες της

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Ένα χρόνο και πλέον μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ και του αντιασφαλιστικού εκτρώματος του νόμου Κατρούγκαλου, την ώρα που οι υπηρεσιακές μονάδες του ΕΦΚΑ στερούνται υπηρεσιών καθαριότητας (!!) και στοιχειωδών μέσων εργασίας (γραφική ύλη, αναλώσιμα κλπ), την ώρα που η μηχανογράφηση των υπηρεσιών (όπου υπάρχει) αγκομαχάει, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ… «τρολάρει» τους εργαζόμενους.

Αναφερόμαστε στο ερωτηματολόγιο που τιτλοφορείται «Βλέποντας τον ΕΦΚΑ με τη ματιά του Ανθρώπινου Δυναμικού του». Ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις «κλειστού τύπου», δηλ. με προκαθορισμένες επιλογές απαντήσεων που χειραγωγούν εντέχνως τις απαντήσεις και διαμορφώνουν εκ των προτέρων το ερευνητικό «πόρισμα», με την υποδαύλιση του χαφιεδισμού σε βάρος συναδέλφων και με απώτερο σκοπό τη νομιμοποίηση εργασιακών ανατροπών, όπως η σύνδεση μισθού-απόδοσης, η εντατικοποίηση εντός και πέραν του 8ωρου, η συγκάλυψη στην τελική του πραγματικού χαρακτήρα που έχει ο ΕΦΚΑ ως ο οργανωτικός βραχίονας της αντιασφαλιστικής πολιτικής.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ και η ηγεσία του Υπ. Εργασίας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα προβλήματα των εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Και τα γνωρίζουν πολύ καλά ακριβώς επειδή αυτά τα προβλήματα τα δημιούργησαν και τα συντηρούν οι αντιασφαλιστικές και αντεργατικές πολιτικές που ασκούν με ζήλο όλον αυτόν τον καιρό… Άλλωστε, τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ για τα οποία κομπάζουν, είναι το ισοδύναμο των τσακισμένων συνταξιοδοτικών παροχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μισθολογικής φτώχειας, η άλλη όψη της εξαθλιωμένης εργασιακής μας καθημερινότητας.

Δεν πρωτοτυπούν ασφαλώς τα «τρολς» της Διοίκησης με αυτό το ερωτηματολόγιο αφού είναι ξεπατικωμένο από αντίστοιχες πρακτικές στον ιδιωτικό τομέα μέσω των οποίων η εργοδοσία επιχειρεί να προσδώσει επίφαση συμμετοχής και δημοκρατίας στη διοίκηση της επιχείρησης, να εξασφαλίσει έτσι την ταξική συναίνεση, την παραίτηση των εργαζομένων από τη διεκδίκηση και τη σύγκρουση με τα εταιρικά πλάνα αύξησης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας… Να προάγει την αντίληψη ότι εργοδοσία και εργαζόμενοι, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι έχουν δήθεν κοινά συμφέροντα.

Το ερωτηματολόγιο της Διοίκησης είναι επιπλέον κομμένο και ραμμένο στο πνεύμα της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης του νόμου Βερναρδάκη (ν. 4364/2016) που επίσης με τις Ολομέλειες Τμημάτων και Δ/νσεων και τις ανώνυμες αξιολογήσεις των προϊσταμένων επιχειρεί να ντύσει με το ένδυμα της συμμετοχικής δημοκρατίας το αντιλαϊκό της περιεχόμενο.

       ▪  Οι εργαζόμενοι δεν πέφτουμε στην παγίδα των ερωτηματολογίων! Δεν τα συμπληρώνουμε. Δεν γινόμαστε συνεργοί και συνένοχοι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ.
       ▪  Συνεχίζουμε αταλάντευτα την “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”, σε συνδυασμό με την πάλη ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΜΑΡΤΗΣ 2018

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!