ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, 27-10-2015

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 544                       ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27/10/2015

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεδρίασε την 23/10/2015 και ασχολήθηκε με τα παρακάτω θέματα:

1 ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του Δ.Σ. για τα θέματα που συζητήθηκαν στις 14/10/2015 στο Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ και συγκεκριμένα για την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ κ. Διονύσιο Καλαματιανό. Στην συνάντηση αυτή τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον χώρο μας(συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων, οργανόγραμμα, συγχωνεύσεις Υποκ/των, κρίσεις Δ/ντων-προϊσταμένων, έλλειψη προσωπικού, αποσπασμένων συναδέλφων ΕΟΠΥΥ, δωρόσημο, οδοιπορικά, ωράριο εργασίας, διαλλείματα δυο τετάρτων, κλιμάκια εξωτερικού έλεγχου, κτιριακό Υποκ/τος Νεάπολης). Ο Διοικητής δήλωσε ότι για τα θέματα που αφορούν τη Διοίκηση θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις. Για τα θέματα που αφορούν την κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμευθεί.
2 ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Στις 24 και 25/9/2015 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ομαδική τακτική ανά εξάμηνο αιμοδοσία στο Περ/κο Υποκ/μα Θεσ/νικης. Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους συναδέλφους Δ/ντες να διευκολύνουν εκείνους τους συναδέλφους που επιθυμούν να δώσουν αίμα και να τους υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το με αρ.πρωτ. Ρ51/6/26-10-99 έγγραφο της Διοίκησης του ΙΚΑ οι συνάδελφοι που δίνουν αίμα δεν επιστρέφουν στην εργασία τους και δικαιούνται επί πλέον 2 ημέρες άδεια. Επίσης να παρακαλέσουμε τους συναδέλφους που θέλουν να δώσουν αίμα να μοιράζονται στις 2 ημέρες αιμοδοσίας κατόπιν συνεννόησης μεταξύ τους για να μη δημιουργείται πρόβλημα στην λειτουργία της Υπηρεσίας.
3 ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ Επισημάνθηκε η ανάγκη συνεννόησης της Διοίκησης με τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία για τον τρόπο συμμετοχής των υπαλλήλων στα κλιμάκια εξωτερικών ελέγχων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.
4 ΔΩΡΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα χορηγηθούν δωροεπιταγές για τα παιδιά των συναδέλφων.(θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση).
5 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 8/Κ-9/Κ Επισημάνθηκε η ανάγκη παύσης των εκατέρωθεν αγωγών των συναδέλφων της 8/Κ και 9/Κ. Δεν νοείται συνάδελφοι των διπλανών γραφείων να στρέφονται δικαστικά ο ένας εναντίον του άλλου. Άλλωστε έχουν εκλείψει πλέον και οι λόγοι της μέχρι πρότινος αντιπαράθεσης. Παρακαλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να προχωρήσουν σε συνεννόηση, προκειμένου να αποσυρθούν από τις μεταξύ τους αγωγές.
6 ΔΙΑΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε την χορήγηση 1000,00 ευρώ στους Γιατρούς του Κόσμου για την αντιμετώπιση του τεράστιου προσφυγικού προβλήματος. Επίσης αποφάσισε την συγκέντρωση απαραίτητων ειδών για τους πρόσφυγες.(θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση για τα είδη και τον τρόπο συγκέντρωσης τους).
7 ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Έγινε συμφωνία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για το μιούζικαλ << ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ>> και πολλοί συνάδελφοι παρακολούθησαν την παράσταση με την προνομιακή έκπτωση στο εισιτήριο της τάξης του 50%.
8 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ξεναγήσεων και σε συνεννόηση με τον συνάδελφο Μαντζούρα Ρωμύλο αποφασίστηκε η τρίτη εξόρμηση να γίνει την Κυριακή 8/11/2015(θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση).
9 ΑΠΕΡΓΙΑ Μετά το πόρισμα της επιτροπής <<σοφών>> για το ασφαλιστικό που προβλέπει την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τη μετεξέλιξη του συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό με συνέπεια την ακραία και βίαιη φτωχοποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Θα γίνει αναλυτική ενημέρωση μόλις μας σταλεί το υλικό(αφίσες-ανακοινώσεις).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΛΙΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!