Ανακοίνωση μετά από Συνάντηση με Αν. Διοικητή

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 548                          ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Με την ευκαιρία διημερίδας για την λειτουργία των ΚΕΠΑ στις 29-30/10/2015, επισκέφθηκε την πόλη μας ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΙΚΑ κ. Διονύσιος Καλαματιανός. Ο Σύλλογος μας ζήτησε συνάντηση μαζί του προκειμένου να θέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Υπήρξε θετική ανταπόκριση και μάλιστα λόγω του περιορισμένου χρόνου, συναντηθήκαμε και τις δυο ημέρες. Η πρώτη συνάντηση επιδιώχθηκε και όντως πραγματοποιήθηκε στο Υποκ/μα του ΙΚΑ Νεάπολης. Αυτό έγινε προκειμένου να αναδειχθεί αλλά και να έχει ιδία αντίληψη ο Αναπληρωτής Διοικητής, για τις άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας.
Κατά την συνάντηση έγινε αναφορά στα θέματα που συζητήθηκαν πριν από 15 ημέρες με την ΠΟΣΕ(για τα οποία έχετε ήδη ενημερωθεί με άλλη ανακοίνωση) και τέθηκαν επιτακτικά και τα εξής:
Κτιριακό Επισημάνθηκαν οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των Υποκ/των του ΙΚΑ ΙΩΝΙΑΣ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ. Πρωταρχική και επιτακτική ανάγκη θεωρείται η μετεγκατάσταση του Υποκ/τος της Νεάπολης, λόγω και της έκθεσης ελέγχου της Στατικότητας του οικοδομήματος, η οποία το θεωρεί ακατάλληλο. Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη επιστροφής των χώρων των Υποκ/των που ανήκουν στο ΙΚΑ και έχουν παραχωρηθεί στον ΕΟΠΥΥ(π.χ. ΕΥΟΣΜΟΣ, Π. ΑΞΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΕΔΕΣΣΑ)
Ωράριο Όλο το Δημόσιο λειτουργεί με πέντε(5) ωράρια. Λόγω αγκυλώσεων προηγούμενων Διοικήσεων, στο ΙΚΑ εφαρμόστηκε στην αρχή ένα, το 07,30-15,30 και κατόπιν πιέσεων δόθηκε και δεύτερο, το 08,00-16,00. Ζητήθηκε η επέκταση στο ΙΚΑ και των άλλων τριών ωραρίων, αλλά κυρίως το 07,00-15,00, το οποίο διευκολύνει αφάνταστα τις μητέρες ανηλίκων στην καθημερινότητα τους με τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.
Κινητικότητα Ενόψει της κινητικότητας στο Δημόσιο που προωθεί η κυβέρνηση, ζητήθηκε από τον Αναπληρωτή Διοικητή να είμαστε φορέας υποδοχής, μια και όπως και ο ίδιος αναγνωρίζει, υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού(2011=9500 υπάλληλοι, 2015=5600).
Κέντρο Εκπαίδευσης Τέθηκε το θέμα δημιουργίας Κέντρου Εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη, ώστε παλιοί και νέοι συνάδελφοι να εκπαιδεύονται στην πόλη μας, καθώς και η πραγματοποίηση σεμιναρίων.
Ψηφιοποίηση ασφαλιστικής ιστορίας Ενόψει της ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας των ασφαλισμένων, ζητήθηκε αυτή να γίνει από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ και να μην ανατεθεί σε εργολάβο.
Αυτοκίνητα Ζητήθηκε η διάθεση αυτοκινήτων στα Υποκ/τα όπου δεν έχουν καθώς και η αντικατάσταση των αυτοκινήτων των Υποκ/των, όπου υπάρχει πρόβλημα παλαιότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε όσο γίνεται περισσότερο την ασφάλεια των μετακινήσεων.
Συναλλαγή με το κοινό Προκειμένου να αποφύγουμε την καθημερινή συναλλαγή με τους ασφαλισμένους υποψήφιους συνταξιούχους και να απελευθερωθεί προσωπικό για εσωτερική εργασία, ζητήθηκε να δημιουργηθεί ειδικό τμήμα ενημέρωσης και επικοινωνίας με το κοινό μέσω ιντερνέτ.
Ιντερνέτ – e mail Ζητήθηκε η δυνατότητα χρήσης του ιντερνέτ από τους συναδέλφους καθώς και η επικοινωνία μέσω e-mail.
Σαϊτ του ΙΚΑ Επιβάλλεται η συνεχής διόρθωση και ενημέρωση του Σάϊτ του ΙΚΑ.
Έσοδα Επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των τμημάτων εσόδων, η άμεση σύνδεση με την ΕΡΓΑΝΗ, ο συγχρονισμός του ΚΑΔ του ΙΚΑ με αυτόν της Εφορίας αλλά και η περαιτέρω μείωση των πακέτων κάλυψης.
Τ.Α.Ξ.Υ. Ζητήθηκε επιτέλους η ενσωμάτωση του ΤΑΞΥ στο Ο.Π.Σ.
Κ.Ε.Α.Ο. Ζητήθηκε η διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Κ.Ε.Α.Ο. γιατί είναι απαράδεκτο να μην έχει κάθε συνάδελφος τον υπολογιστή του.
Πληρωμή με κάρτες Ζητήθηκε η δυνατότητα πληρωμής των οφειλών των πολιτών με χρεωστικές-πιστωτικές κάρτες, πράγμα που θα διευκολύνει και τους συναλλασσόμενους και την Υπηρεσία.
Σε όλα τα παραπάνω υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον Αναπληρωτή Διοικητή και περιμένουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν. Γραμματέας

Κάμτσης Σωτήρης          Καλλινάκης Γιώργος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!