ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 28/6/2015

Αρ. Πρωτ. 501                                                                                                                                                                            Θεσσαλονίκη 28/6/2015

Συναδέλφισες- φοι

Ζούμε τις κρισιμότερες στιγμές αν όχι της σύγχρονης ιστορίας μας, τουλάχιστον της μεταπολιτευτικής περιόδου. Οι ξένοι δανειστές συνεπικουρούμενοι από το ντόπιο κατεστημένο και τους πρόθυμους εκφραστές τους, διασπείροντας τον φόβο, προσπαθούν να μας επιβάλλουν ακραία αντικοινωνικά και οικονομικά μέτρα, που θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

Σήμερα Κυριακή 28/6/2015 και ώρα 16,00 συγκαλέσαμε έκτακτο Δ.Σ., αναλογιζόμενοι τις ευθύνες μας απέναντι στους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε αλλά και στην ελληνική κοινωνία, και αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ τα εξής.

Έχουμε χρέος από σήμερα να πρωτοστατήσουμε σε μια εκστρατεία κατά των μνημονιακών πολιτικών – όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα – που θέλουν να μας επιβληθούν, και να πούμε ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ στην προτεινόμενη συμφωνία των τοκογλύφων δανειστών, που αν επιτρέψουμε να γίνει δεκτή, θα διαλύσει ανεπανόρθωτα το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, λέμε ΝΑΙ στο Ευρώ, αλλά σε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της εργασίας, του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας.

Χαιρετίζουμε την απόφαση για Δημοψήφισμα ώστε να εκφραστεί άμεσα ο λαός μας για το μέλλον του, αν και θεωρούμε ότι ήρθε με καθυστέρηση.

Λέμε επίσης ΟΧΙ και στα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέτρα προς τους δανειστές, τα οποία είναι αντίθετα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την καλούμε να εναρμονιστεί με αυτές.
Πρέπει επιτέλους να υπάρχει συνέπεια των προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών αποφάσεων.

Η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι δεν αντέχουμε κανένα νέο μέτρο που θα συρρικνώσει έστω και 1 ευρώ το εισόδημά μας .
Καλούμε την ομοσπονδία μας (ΠΟΣΕ ΙΚΑ ) καθώς και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, σε ένα διαρκή αγώνα έκφρασης της αγανάκτησης μας και της διεκδίκησης πολιτικών ΖΩΗΣ για όλους μας.
Συνάδελφοι μη σας τρομάζουν τα ψεύτικα διλλήματα και οι κορώνες του φθαρμένου κατεστημένου που μας έφερε μέχρι εδώ και έχει το θράσος να εμφανίζεται σήμερα ως σωτήρας.

Όλοι μαζί στους δρόμους, γιατί οι λαοί και τα κράτη που αγωνίζονται και διεκδικούν, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανένα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΌΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΕ ΦΥΤΕΥΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ
ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΞΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!