1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΕΑΣΠ--ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
  6. /
  7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΣΤΟ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(ΕΑΣΠ ΙΚΑ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ… 
Συναδέλφισσες -συνάδελφοι, 
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση γινόμαστε, επιτέλους, μάρτυρες, ιστορικών εξελίξεων για το ΙΚΑ. Οι μηχανισμοί και τα κατεστημένα που έκαναν ότι ήθελαν επί σειρά ετών στο Ίδρυμα, εις βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, των ασφαλισμένων και των υπαλλήλων του, βρίσκονται πλέον σε διαδικασία ραγδαίας αποδόμησης και κατάρρευσης. Όλοι όσοι ονειρευόμασταν την κάθαρση και την αξιοκρατία και παλεύαμε, στο όνομα τους, μία -μέχρι πρότινος- άνιση και στημένη μάχη, έχουμε πλέον κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. 
Η αρχή αυτή έγινε με την αποχώρηση, επιτέλους, του διοικητή Ροβέρτου Σπυρόπουλου και του άμεσου συνεργάτη του υποδιοικητή Διονύση Πατσούρη. Των δύο αρχιμαστόρων της μνημονιακής διάλυσης του Ιδρύματος αλλά και της συντήρησης και ενίσχυσης των αμαρτωλών μηχανισμών του  τέως δικομματισμού. Των μηχανισμών που ηγεμόνευαν την διοίκηση του ΙΚΑ και το συνδικάτο μας, με μοναδικούς τους γνώμονες τις μνημονιακές επιταγές και την εξυπηρέτηση της δικομματικής συντεχνιακής τους φάμπρικας. Η αρχή έγινε. Αναμένεται τώρα και η ανάλογη και απαραίτητη συνέχεια γιατί οι βρώμικοι μηχανισμοί του κατεστημένου τους έχουν πολλά και μακριά πλοκάμια που έχουν βεντουζάρει γερά μέσα στο ίδρυμα και, μάλιστα, στα βασικότερα ζωτικά του όργανα…
Όσον αφορά το συνδικάτο μας, η ΔΗ.ΣΥ. (τ.ΠΑΣΚΕ) και η ΔΑΚΕ αποτελούσαν πάντα και συνεχίζουν να αποτελούν αυτά τα πλοκάμια. Οι ηγεσίες αυτών των παρατάξεων (πιθανότατα και σε άγνοια και αντίθεση πολλών μελών τους) αποτελούν τους συμμέτοχους αυτών των μηχανισμών οι οποίοι, στα πλαίσια του συνδικαλισμού της συναλλαγής και της αναξιοκρατίας συνδιαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση που οδήγησε στην απαξίωση του Ιδρύματος αλλά και των εργαζομένων του. Πρώτοι αυτοί άλλωστε εξυπηρετούνται από την διαιώνιση ενός σάπιου συστήματος, σχεδιασμένου για να βολεύει τα ιδιοτελή συμφέροντα και την πελατεία τους, εις βάρος των συμφερόντων του ΙΚΑ και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Μάλιστα πρότινος έφτασαν και στο σημείο να «συγκυβερνούν» και επίσημα το συνδικάτο, προκειμένου να προστατέψουν τους μηχανισμούς τους, που βρέθηκαν σε κίνδυνο από τα αποτελέσματα των συνδικαλιστικών εκλογών. Σήμερα, πάλι,  βλέποντας την κατάρρευση των κομμάτων που τους έδιναν ισχύ να αυθαιρετούν, οι μεν (ΔΗ.ΣΥ.) έγιναν ξαφνικά Συριζαίοι από κούνια, δίνοντας λευκή επιταγή στη νέα κυβέρνηση ενώ οι δε (ΔΑΚΕ) –ίσως βέβαια και για να εξυπηρετήσουν παράλληλα εσωκομματικές διεργασίες και εξελίξεις- δήλωσαν (δήθεν) αποβίβαση από το καράβι της δημοσιο-υπαλληλοφάγας ΝΔ. Φυσικά αμφότεροι δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν αφού όλοι κατανοούν ότι η μόνη τους έννοια είναι η διατήρηση των αμαρτωλών μηχανισμών τους εντός του Ιδρύματος, οι οποίοι τους κρατάνε στις καρέκλες τους. Ίσως ξεχνούν όμως ότι ο κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο…
Εμείς, από την πλευρά μας, δηλώνουμε απλά και ξεκάθαρα ότι θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να ολοκληρωθεί η κάθαρση του Ιδρύματος, ΟΧΙ φυσικά λόγω ρεβανσισμού, ΑΛΛΑ προκειμένου να αποκατασταθούν επιτέλους η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη στον φορέα μας και η αξιοπιστία του ΙΚΑ και των υπαλλήλων του απέναντι στην κοινωνία, για μια καλύτερη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.  Και θα νικήσουμε, να είναι όλοι σίγουροι γι’ αυτό!
(Η ανακοίνωση  που «τάραξε τα νερά» του συνεδρίου και σχολιάστηκε σχεδόν από όλους τους συνέδρους που τοποθετήθηκαν.  Άλλοι αρνητικά βλέποντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη και άλλοι θετικά  έχοντας βιώσει όλο αυτό το διάστημα αυτά που περιγράφει………..)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!