ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

POSE LOGO MAIN 2019

 

Αρ. Πρωτ.: 034/2021                                 Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2021

                                                                ΠΡΟΣ
                                                                Τους Συλλόγους-μέλη μας,
                                                                για την ενημέρωση των συναδέλφων.

              ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΕΚΤΙΚΗ & ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Ενώ αποσβολωμένη παρακολουθεί η Ελληνική Κοινωνία, να πληθαίνουν οι καταγγελίες για περιστατικά λεκτικής και σωματικής κακοποίησης σε βάρος γυναικών, οφείλουμε το δίχως άλλο, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ηθική μας συμπαράσταση, σε όσες και όσους τολμάνε να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να μιλήσουν ανοιχτά, ακριβώς για να εμποδίσουν την επανάληψη τέτοιων ακραίων παραβατικών συμπεριφορών. Γίνεται αντιληπτό, ότι τα όσα έχουν έρθει μέχρι τώρα στο φως της δημοσιότητας, είναι μόλις η κορυφή του παγόβουνου, μπροστά στα όσα έχουν συμβεί σε όλο το φάσμα του Κοινωνικού μας «γίγνεσθαι», συμπεριλαμβανομένου και του εργασιακού μας χώρου.
Η αφύπνιση της καθεμιάς και του καθενός συναδέλφου μας επί του ζητήματος αυτού, είναι μία διαρκής πρόκληση για το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα.
Καμία λεκτική και σωματική κακοποίηση δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Είτε αυτή προέρχεται από εκπρόσωπο της εργοδοσίας μας, είτε από συνάδελφό μας, είτε από συναλλασσόμενο. Και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να αποσιωπάται και να αποκρύπτεται.
Η απαίτησή μας, για το σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε εργαζομένου, είναι η στοιχειώδης αναγκαία προϋπόθεση, για την διασφάλιση και προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων κι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, ως Ομοσπονδία έχουμε ΚΑΙ τα μέσα ΚΑΙ τον τρόπο, για να προστατέψουμε και να καλύψουμε τα μέλη μας, από κάθε μορφής βάναυσες συμπεριφορές, που προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας.

2019 stamp new

pdf 034_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΠΟΣΕ_ΙΚΑ_ΚΑΜΙΑ_ΑΝΟΧΗ_ΣΕ_ΚΑΘΕ_ΕΙΔΟΥΣ_ΛΕΚΤΙΚΗ__ΣΩΜΑΤΙΚΗ_ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ.pdf

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!