Σχετικά με αιτήματα φορέων που άπτονται της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ

POSE LOGO MAIN 2019Αρ. Πρωτ.: 14/2020                           Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2020

Προς: Διοικητή ΕΦΚΑ
κ. Χρήστο Χάλαρη

Κοινοποίηση:
• Υποδιοικητή ΕΦΚΑ
κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο
• Υποδιοικητή ΕΦΚΑ
κ. Ελευθέριο Κρητικό
• Μέλη Δ.Σ. του ΕΦΚΑ
• Γεν. Δ/ντρια Διοικητικής Υποστήριξης,
Τεχνικών Υπηρεσιών & Στέγασης
• Συλλόγους-Μέλη μας

Θέμα: Σχετικά με αιτήματα φορέων που άπτονται της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ

Κύριε Διοικητά,

Με αφορμή το έγγραφο του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας του Υπουργείου Υγείας, το οποίο περιήλθε σε γνώση μας στις 10/01/2020, έχοντας ως θέμα του, την «Ανταλλαγή χώρων στα κτίρια ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ στην Πάτρα», αλλά και σε συνέχεια ανάλογων αιτημάτων που έχουν υπάρξει από δημόσιους φορείς κι οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή ακόμα και από ΝΠΙΔ, θα θέλαμε:

1. Να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας, αλλά και να σας επιστήσουμε την προσοχή, για την ηθική και νομική υποχρέωση που φέρετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα μας, για τη διαφύλαξη και προστασία της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ. Ιδίως δε, όταν η ύπαρξη αυτής, αποτελεί εγγύηση για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος.

2. Να σας επισημάνουμε ότι με το άρθρο 21, παρ. 6, του ν. 4238/2014, ρυθμίστηκαν τα ζητήματα χρήσεως αλλά και κυριότητας όλων εκείνων των ιδιόκτητων ακινήτων, όπου στεγάζονταν ή συστεγάζονταν οι υγειονομικές υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ. Οπότε, σύμφωνα με τα οριζόμενα, εάν σήμερα υπάρχουν υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες στεγάζονται σ’ αυτά τα κτίρια κυριότητας του π. ΙΚΑ ΕΤΑΜ και σήμερα ΕΦΚΑ, οι οποίες, για λόγους λειτουργικότητας, δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτών των χώρων, όπως συμβαίνει για παράδειγμα, με το κτίριο της οδού Γούναρη στην Πάτρα, τότε αυτοδικαίως, θα πρέπει αυτοί οι χώροι να περιέλθουν και πάλι στον φορέα μας, για χρήση τους από τη μεριά των δικών μας υπηρεσιών, χωρίς αυτό να δημιουργεί κάποια νομική υποχρέωση στον ΕΦΚΑ, για την παραχωρήσει μέσω ανταλλαγής, κάποιων άλλων χώρων ιδιοκτησίας του. Οπότε θεωρούμε άστοχο το αίτημα του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας του Υπουργείου Υγείας, για την ανταλλαγή και συνολική παραχώρηση του κτιρίου του Αγίου Αλεξίου Πάτρας, στο οποίο στεγάζονται σήμερα, οι διοικητικές υπηρεσίες του εκεί υποκαταστήματος μισθωτών του ΕΦΚΑ, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του φορέα μας. 

Κατόπιν των ανωτέρων, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στάση της Διοίκησης θα είναι απολύτως ξεκάθαρη, διασφαλίζοντας χωρίς εκπτώσεις και ψιλά γράμματα, την ακίνητη περιουσία του φορέα μας.

Με εκτίμηση,

2019 stamp new

pdf Η Ανακοίνωση

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.