ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ…. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ.Α. ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ! ! !

POSE new main
Αρ. Πρωτ.: 354/2018
Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2018
ΠΡΟΣ
Όλους τους συναδέλφους

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ…….. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Κ.Α.

ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ! ! !

Κυκλοφόρησε έγγραφο με ημερομηνία 13.11.2018. Φέρεται ότι εκδόθηκε από τον Διοικητή. Παράξενο έγγραφο, αφού δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου, δεν είναι απόφαση.

Θέμα του είναι: Απασχόληση υπαλλήλων σε δομές του ΕΦΚΑ, που τελούν υπό κατάληψη. Παρακαλούνται με αυτό οι υπάλληλοι που εργάζονται σε δομές ΕΦΚΑ, που τελούν υπό κατάληψη (…) να απασχολούνται από 13.11.2018 «σε παρακείμενες δομές του φορέα, με ευθύνη των αρμοδίων Προϊσταμένων Διευθύνσεων και τις οδηγίες των Προϊσταμένων των δομών που θα ασχοληθούν ανάλογα με το γνωστικό τους αντικείμενο και τις υπηρεσιακές ανάγκες».

Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο. Κατά συνέπεια, το αντίθετο προς τη νομιμότητα έγγραφο του Διοικητή δεν παράγει αποτελέσματα. Το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος. Γι’ αυτό παρακαλεί τους υπαλλήλους να απασχοληθούν «σε παρακείμενες δομές». Δεν εντέλλονται, αλλά παρακαλούνται.

Ο υπάλληλος, ο κάθε υπάλληλος νομιμοποιείται και γι’ αυτό υποχρεώνεται να παρέχει τις υπηρεσίες του, που αντιστοιχούν στην οργανική μονάδα, στην οποία είναι η οργανική του θέση. Έξω και πέρα από αυτήν δε νομιμοποιείται να απομακρυνθεί και μάλιστα ως προσκωλυόμενος να εργαστεί σε άλλη οργανική μονάδα. Ο υπάλληλος οφείλει να υπερασπιστεί τη νομιμότητα και να μην ενδώσει στην παράκληση του κ. Διοικητή.

Οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων των παρακείμενων δομών του φορέα οφείλουν να υπερασπιστούν τη νομιμότητα της λειτουργίας των υπηρεσιών τους. Επιβάλλεται να μη δεχτούν οποιονδήποτε τρίτον, υπάλληλο, δηλαδή, που δεν είναι ενταγμένος στο δυναμικό της υπηρεσίας τους. Δίνουν οδηγίες μόνο στους υπαλλήλους της υπηρεσίας τους και σε κανέναν άλλο.

Η αρνητική κατάσταση στη λειτουργία του ΕΦΚΑ δεν οφείλεται στους υπαλλήλους του. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής. Η ευθύνη, επομένως, δεν είναι των υπαλλήλων. Όλα κρίνονται στη ζωή, στη σκληρή πραγματικότητα. Τα αδιέξοδά τους δεν πρέπει να καταστούν αδιέξοδα των υπαλλήλων.

pose stamp

pdf Η Ανακοίνωση

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!