ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

pose popokp

 

Αθήνα, 24 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ πραγματοποιούμε σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου 2018 από τις 7.00 π.μ. συμβολική κατάληψη στο κεντρικό κτήριο του Οργανισμού (Αγ. Κωνσταντίνου 8) αλλά και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, απαιτώντας άμεση λύση στο ζήτημα της καθαριότητας και της υγιεινής των χώρων εργασίας μας. Τρεις ολόκληρους μήνες μετά τις αντίστοιχες καταλήψεις του Ιανουαρίου (Δελτίο Τύπου 24/01/2018) και παρά τις διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις όλων των υπευθύνων, η κατάσταση όχι μόνο παραμένει τραγική αλλά επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα.

Αποκορύφωμα δε του εμπαιγμού και πλήρη παραδοχή της αδυναμίας ή της ανικανότητάς τους να προχωρήσουν σε άμεση και οριστική λύση του ζητήματος, αποτελεί η προχθεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης όπου εκτός των άλλων επικαλείται τις «πολύπλοκες και άκαμπτες διαδικασίες» του θεσμικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων. Δεν μας εξηγούν όμως για ποιο λόγο η ανάρτηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την καθαριότητα του 2018-2019 πραγματοποιήθηκε την 6η Φεβρουαρίου 2018!, δηλαδή μετά τη δική μας διαμαρτυρία και καταγγελία, δεκατρείς ολόκληρους μήνες ύστερα από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

Όσο για τις γνωστές κι επαναλαμβανόμενες «φλυαρίες» για τον «κοινωνικό ρόλο και στόχο» να απασχοληθούν μέσω παράλληλου διαγωνισμού με ατομικές συμβάσεις άτομα από «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» είναι απόλυτα υποκριτικές. Οι πολιτικές τις οποίες στηρίζουν και υπηρετούν αποτελούν την πραγματική αιτία για τη δημιουργία αυτών των «ομάδων» που δυνητικά διογκώνονται και διευρύνονται. Αν πράγματι ενδιαφέρονταν θα είχαν θέσει από την αρχή το ζήτημα της άμεσης πρόσληψης όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας με σχέση πλήρους και μόνιμης απασχόλησης σε συνδυασμό με τις επείγουσες ανάγκες του Οργανισμού. Να σημειώσουμε εδώ ότι, οι ίδιοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα αφού έχουν φροντίσει τα της καθαριότητας του «οίκου τους», ο οποίος καλύπτεται πλήρως από μόνιμες συναδέλφισσες καθαρίστριες όπως και όλες οι επιτελικές υπηρεσίες.

Ενοχλήθηκαν επίσης από την κυκλοφορία και ανάρτηση στις Υπηρεσίες σχετικής αφίσας η οποία απευθυνόμενη κυρίως στους συναλλασσόμενους πολίτες ενημερώνει για το πρόβλημα και ευγενικά τους καλεί να προσπαθήσουν για τη μη επιβάρυνση και τη διατήρηση της καθαριότητας των εργασιακών χώρων, την οποία ουσιαστικά έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι. Ο πανικός τους δε, τους οδήγησε στην εντολή απαγόρευσης ανάρτησης της αφίσας με το αιτιολογικό ότι «… εκτός των άλλων που πιθανόν επιδιώκονται από τον ανώνυμο συντάκτη της προσβάλλει και τους ίδιους τους εργαζόμενους κάθε Υποκαταστήματος για ευνόητους λόγους…».

Παρακάμπτοντας τις «άνοστες» αναφορές σε δήθεν συνωμοτικές και υποβολιμαίες «επιδιώξεις» οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο «ανώνυμος συντάκτης» δεν είναι καθόλου ανώνυμος για τη Διοίκηση, αφού η ίδια στην ανακοίνωσή της κατονομάζει σαν αποστολέα την ΠΟΣΕ ΙΚΑ! Με ευθύνη δε των Συλλόγων Εργαζομένων και της ΠΟΠΟΚΠ έγινε η ανάρτηση της αφίσας και στα υπόλοιπα Ταμεία.

Για το αν δε η συγκεκριμένη αφίσα προσβάλλει τους ίδιους τους εργαζόμενους, προσβολή θα αποτελούσε η παθητική τους στάση και η αποδοχή μιας κατάστασης που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες τραγελαφικές καταστάσεις που ο ΕΦΚΑ «γεννά» σε καθημερινή βάση προσβάλλει τη νοημοσύνη τους και απειλεί όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχική τους υγεία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΠΟΚΠ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

pose popokp stamp

pdf Η Ανακοίνωση

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!