ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δυνάμεις του pame στο ΙΚΑ

Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Το κλίμα αναμονής και αυταπάτης που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με το κάλπικο αφήγημα της «δίκαιης ανάπτυξης», με τα χαρτζιλίκια του κοινωνικού μερίσματος και των λοταριών της εφορίας γίνεται σκόνη και θρύψαλα από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, από τον καταιγισμό των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζονται να νομοθετήσουν με το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης και το σχέδιο προϋπολογισμού.

Οι 24 νεκροί-δολοφονημένοι που βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στην πλημμύρα που έπληξε τη δυτική Αττική είναι η ματωμένη απόδειξη της βαρβαρότητας του αστικού κράτους, του πραγματικού χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων μέχρι και στην πλήρη περιφρόνηση για την ζωή των ανθρώπων του μόχθου.

Από την άλλη, το καρότο του κοινωνικού μερίσματος και των ψευδαισθήσεων εναλλάσσεται με το μαστίγιο της καταστολής και της τρομοκρατίας. Μόλις το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετώπισε με ΜΑΤ, ξυλοδαρμούς, χημικά και συλλήψεις τους απεργούς στα Market Ιn στα Γιάννενα, τους εστιακούς φοιτητές στο Υπ.Παιδείας, τις λαϊκές επιτροπές και τα συνδικάτα που διαμαρτύρονταν στο ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς. Επιβεβαιώνεται πολύ απλά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή, πως «θεσμοί», εγχώρια αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της συνδιαμορφώνουν και επιβάλλουν, όταν χρειάζεται με την κρατική βία, εκείνη την πολιτική που έχει ανάγκη η καπιταλιστική ανάπτυξη της χώρας.

Τα 95 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης σε συνδυασμό με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπουν νέα χτυπήματα στα «εργασιακά» με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά και επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Μάλιστα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σπάζοντας ρεκόρ πολιτικής αγυρτείας, έφερε τη Δευτέρα 04/12 τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο με στόχο το ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας, μιας από τις κορυφαίες κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Ενεργούν ξεδιάντροπα σαν εντολοδόχοι του κεφαλαίου! Η τροπολογία μπορεί να αποσύρθηκε προσωρινά κάτω από τη δυναμική αντίδραση των ταξικών συνδικάτων αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα τερτίπια και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης! Είχαν και έχουν ένα στόχο: θέλουν να αφοπλίσουν με κάθε τρόπο το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να δέσουν χεροπόδαρα τους εργαζόμενους στις απαιτήσεις των αφεντικών!

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα μπουν στο γύψο! Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Το ασφαλιστικό είναι για άλλη μια φορά στο στόχαστρο. Έτσι, πάνω σε όλες τις προηγούμενες περικοπές, η κρατική χρηματοδότηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία, μειώνεται το 2018 κατά ακόμα 638 εκατομμύρια ευρώ. Η συνολική δαπάνη για τις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις το νέο έτος θα είναι μειωμένη κατά 174 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017, ενώ από τις αρχές του 2019 θα ξεδιπλωθούν μέτρα άνω των 2 δις ευρώ μέσα στα οποία περιλαμβάνονται η μείωση του συνόλου των υφιστάμενων συντάξεων, η ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ, η νέα αύξηση των εισφορών και ο υπολογισμός των νέων συντάξεων με νέους πιο επώδυνους όρους. Ο νέος κανονισμός παροχών και ασφάλισης του ΕΦΚΑ αναμένεται να κινηθεί επίσης στο λογική της ακόμα πιο βαθιάς περικοπής των παροχών!

Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία έχουμε πια αρκετή και πικρή πείρα για να αντιληφθούμε ότι η συρρίκνωση των κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων προς όφελος της επαγγελματικής και ιδιωτικής ασφάλισης δεν μας χτυπάει μόνο ως ασφαλισμένους αλλά και ως εργαζόμενους στο σύστημα αφού αυτή θα συνοδευτεί από συρρίκνωση δομών, αντικειμένων και αρμοδιοτήτων, ανατροπές στις σχέσεις και στους όρους εργασίας. Ήδη στον έναν σχεδόν χρόνο λειτουργίας του νέου Υπερ-Ταμείου τα δείγματα γραφής που συλλέγουμε είναι κραυγαλέα: υποχρεωτικές μετακινήσεις, ανακύκλωση ολιγάριθμου προσωπικού, εντατικοποίηση, στοχοθεσίες, κλιμάκια υπερωριακής απασχόλησης μέχρι και εργασία τα σαββατοκύριακα! Φαινόμενα που αναμένεται ασφαλώς να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν στην πορεία υλοποίησης του νέου Οργανισμού του ΕΦΚΑ. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ είναι υπόλογη όχι μόνο για την κατάφωρη παραβίαση της ισχύουσας εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας αλλά γιατί ενεργεί σαν πρόθυμος «λαγός» στο ξήλωμα θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας και η σταθερή σχέση αμοιβής και χρόνου εργασίας!

Απέναντι σε όλα αυτά οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο χώρο μας πρωτοστατούν στην καλλιέργεια της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας, της συμφιλίωσης με τις απώλειες,  κουκουλώνουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, δηλαδή τη στρατηγική αστικών κυβερνήσεων ΕΕ και κεφαλαίου για την κοινωνική ασφάλισης, βάζοντας στην ουσία πλάτη στην εφαρμογή της αντιλαϊκής και αντιασφαλιστικής πολιτικής.

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, 10:30 πμ στην Ομόνοια

                                                                                                                                                                                                                                         ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2017

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!