Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη 6.30μμ στο Σύνταγμα

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Δυνάμεις του pame στο ΙΚΑ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν τελειωμό. Παλιά και νέα, καταργούν δικαιώματα και κατακτήσεις, υποβαθμίζουν τη ζωή μας. Η επιστροφή στην «κανονικότητα» και το τέλος της «επιτροπείας» που προβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με μπόλικες αυταπάτες περί «δίκαιης» ανάπτυξης, δεν σημαίνει και επιστροφή των δικαιωμάτων και των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις.

Ίσα – ίσα επειδή ξέρει καλά ότι έχουν νομοθετήσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέτρα έως το 2060, ότι τα ματωμένα πλεονάσματα τα χρειάζονται για να πληρώνουν ένα χρέος, που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και για μπουκώνουν με κίνητρα και φοροαπαλλές τους επιχειρηματικούς ομίλους, που υπηρετούν, παίρνουν τα μέτρα τους… Γι αυτό θέλουν να βάλουν πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση και την συλλογική δράση των εργαζομένων, γι αυτό θέλουν να δυσκολέψουν τη λήψη απόφασης για απεργία…, γι αυτό αλλάζουν τον συνδικαλιστικό νόμο.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε καλά ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, ότι πρόσημο κι ότι επίθετο κι αν έχει, πάει χέρι –χέρι με την καταστολή, την αφαίρεση δικαιωμάτων και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Βλέπουμε να μπλέκουν τη χώρα μας πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Μας επιβάλουν σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. 2,4 δισ. ευρώ θα δαπανήσουν για τον εκσυγχρονισμό των «F-16», για να αναβαθμίσουν την επιχειρησιακή ικανότητα του ΝΑΤΟ στην περιοχή!!! Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, προστίθενται πάνω στα 3 δις ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της σε όλα τα επίπεδα προσπαθούν να συσκοτίσουν το ρόλο τους, την πολιτική τους. Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν την αριστερή ταμπέλα…

Σε αυτή την κατεύθυνση με την Διοίκηση του ΕΦΚΑ προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την κατακρεούργηση των συντάξεων και των προνοιακών παροχών, για το συντριπτικό χτύπημα που έφερε στην Κοινωνική Ασφάλιση ο νόμος Κατρούγκαλου, προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την τραγική υποστελέχωση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την εντατικοποίηση και τις άθλιες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε αυτά. Αξιοποιούν τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων για να εδραιώσουν τις χαμηλές απαιτήσεις σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, για να εδραιώσουν ακόμη πιο πολύ αυτό που ακούγεται από πολλούς «ας πάρω τουλάχιστον έστω και αυτή την κουτσουρεμένη σύνταξη…».

Προσπαθούν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους εργαζόμενους των Ασφαλιστικών Ταμείων με τους συνταξιούχους για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν. Δεν λένε κουβέντα για τις προσλήψεις προσωπικού, που δεν κάνουν, δεν λένε κουβέντα για την ανυπαρξία εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τομέα αυτό. Το άθλιο αύριο, που μας ετοιμάζουν φαίνεται από τις διατάξεις που ψηφίσανε και αναφέρονται σε ύπαρξη «πλεονάζοντος» προσωπικού στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στην εντατικοποίηση και τη στοχοθεσία που μας επιβάλουν, στην απλήρωτη δουλειά και τη δουλειά τα Σαββατοκύριακα, δήθεν εθελοντικά… Με το μαστίγιο και το καρότο, με εξαναγκασμό και πίεση, με επίκληση του φιλότιμου και υποσχετικές ημερών ρεπό, έχουν ξεσαλώσει Διοίκηση ΕΦΚΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αυτή είναι η «κανονικότητα» για τους εργαζόμενους, προκειμένου να υλοποιούν το αντιασφαλιστικό τους έκτρωμα.

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι, κατανοούμε τα τεράστια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνταξιούχοι, που περιμένουν να πάρουν την σύνταξή τους. Είναι οι μανάδες μας κι οι πατεράδες μας… Είμαστε απ’ την ίδια πλευρά και ξέρουμε…, ότι δεν υπάρχουν στεγανά στα αντεργατικά μέτρα που προωθούν και εφαρμόζουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Ξέρουμε ότι είναι ίδια η πολιτική που κόβει τις συντάξεις, με αυτή που μας κόβει τους μισθούς, είναι ίδια η πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δουλεύουμε μέχρι τον τάφο αν γίνεται, είναι αυτή η πολιτική που μας θεωρεί κόστος, που τσακίζει δικαιώματα και κοινωνικές παροχές για να στηρίζεται η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός της σύγκρουσης, του αγώνα και της διεκδίκησης για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δυναμώνουμε το ταξικό μας μέτωπο. Δυναμώνουμε τη συμμαχία μας  με τους συνταξιούχους, με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού στο ταξικό κίνημα που αντιμάχεται το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο που οργανώνει το Π.Α.ΜΕ στις 9 Νοέμβρη, 6:30 μμ στο Σύνταγμα

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!