ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

POSE new main

Αρ. Πρωτ.: 277/2017
Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΣ
Συλλόγους-μέλη για ενημέρωση
όλων των συναδέλφων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Με αφορμή τις αιφνιδιαστικές καλοκαιρινές αποφάσεις του Διοικητή του ΕΦΚΑ για μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες του πρώην ΟΓΑ στην Περιφέρεια, αλλά και σε υπηρεσίες στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταγγέλλει την πρακτική αυτή των αποσπασματικών μετακινήσεων χωρίς κριτήρια, χωρίς συνολική στόχευση και, κυρίως, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα κενά που δημιουργούνται στις υπηρεσίες από τις οποίες αποχωρούν οι εργαζόμενοι. Και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τα προβλήματα και τις ανάγκες των ίδιων των υπαλλήλων που μετακινούνται (π.χ. λόγοι υγείας, οικογενειακοί, οικονομικοί).

Οι πρακτικές αυτές, για μια ακόμα φορά, φέρνουν στην επιφάνεια τον προβληματικό σχεδιασμό και τα λειτουργικά προβλήματα του νέου φορέα οχτώ μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του.

Οι εργαζόμενοι προσφέρουν με αυταπάρνηση και ζήλο τις υπηρεσίες τους, όμως οι συνθήκες τους απογοητεύουν και κυρίως δεν καταλαβαίνουν γιατί, κάθε φορά που δημοσιοποιείται η πραγματικότητα, η απάντηση είναι μία «προκλητική» ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ!!!

Η έλλειψη Υπηρεσιακού Συμβουλίου προκειμένου, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Ν. 4387/2016, ο Διοικητής του ΕΦΚΑ να μετακινεί κατά το δοκούν και χωρίς κριτήρια τους υπαλλήλους, έχει καταγγελθεί επανειλημμένα. Στο ίδιο πλαίσιο και η πρωτοφανής επιλογή του Διοικητή να μην εκχωρεί αρμοδιότητες στους Διευθυντές των Περιφερειακών Υπηρεσιών για οποιαδήποτε μετακίνηση υπαλλήλου εντός της Διεύθυνσης με αποτέλεσμα τη δημιουργία λειτουργικών προβλημάτων. Ένας οργανισμός περίπου 8.400 εργαζομένων με υπηρεσίες σε όλους τους νομούς της χώρας, δεν μπορεί να διαχειρίζεται σε επίπεδο προσωπικού, όπως ένα ταμείο 200 εργαζόμενων. Οι ανάγκες είναι εντελώς διαφορετικές. Επιτέλους δείξτε εμπιστοσύνη στα Υπηρεσιακά Στελέχη.

Η κατάσταση αυτή συνδυαζόμενη με το «τυχόν πλεονάζον προσωπικό» του άρθρου 234 §8 του Ν. 4389/2016, καθώς και το άρθρο 26 του τελευταίου προτεινόμενου Νομοσχέδιου, όπου ορίζεται ότι «κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων μεταφέρεται προσωπικό με απόφαση του Υπουργού στις Υπηρεσίες (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και Κεντρικών Διευθύνσεων του Υπουργείου)», κάνουν τους εργαζόμενους να ανησυχούν. Ως γνωστόν, όλα τα ταμεία έχουν πρόβλημα προσωπικού, το ίδιο όμως και ο ΕΦΚΑ, γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδυναμωθεί περισσότερο αποτελώντας δεξαμενή για τη στελέχωση των υπόλοιπων φορέων.

Οι εργαζόμενοι ενημερώνονται συνεχώς για τα τεκταινόμενα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα και διαμαρτύρονται, καταγγέλλουν και αντιδρούν μέσω αυτών.

Μέσω αυτής της επιστολής-καταγγελίας επανερχόμαστε στο αίτημά μας για επαναφορά του site της Ομοσπονδίας στο εσωτερικό δίκτυο (INTRANET- ΟΠΣ ΕΦΚΑ), κάτι που δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτό. Στην εποχή μας, η πληροφορία δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται!

pose stamp

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!