ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

pose popokp

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τα Δ.Σ. της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την πρωτοφανή, αδικαιολόγητη και απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης του ΕΦΚΑ να αντιπαρατάξει αργά σήμερα το μεσημέρι δυνάμεις των ΜΑΤ σε ολιγομελή αντιπροσωπεία μελών των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας στην είσοδο του κτιρίου Διοίκησης στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Μοναδική μας πρόθεση ήταν κατά τη συνήθη πρακτική να ζητήσουμε σύντομη ακρόαση από το Δ.Σ. του Οργανισμού το οποίο εκείνη τη στιγμή συνεδρίαζε, σχετικά με υπηρεσιακά – υπαλληλικά ζητήματα τα οποία είχαμε θέσει μέσω γραπτού υπομνήματος την προηγούμενη εβδομάδα. Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης μας ενημέρωσε ότι, ο κος Μπακαλέξης «διαμηνύει» πως θα δεχτεί μόνο τέσσερις από τους εκπροσώπους μας κι εμείς απαιτήσαμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών και την είσοδο όλων των συναδέλφων, κάτι το οποίο τελικά έγινε.

{gallery}12_05_17{/gallery}

Καταγγέλλοντας το γεγονός παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. η αδιανόητη και προκλητικότατη απάντηση του Διοικητή του ΕΦΚΑ ήταν πως τα ΜΑΤ δεν περίμεναν εμάς αλλά άλλους εργαζόμενους!!! Αναφέρθηκε στην τράπεζα Αττικής και σε «κάποιους» οι οποίοι κατά «πληροφορίες του» επρόκειτο να προβούν σε αντίστοιχη με τη δική μας παρέμβαση. Απάντηση ωστόσο όπου ανεξάρτητα σε ποιους αφορά, παραπέμπει ευθέως σε μια πέρα για πέρα αντιδραστική και φασίζουσα νοοτροπία. (Ας σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ αποχώρησαν οριστικά μετά την είσοδό μας στο κτίριο, χωρίς να περιμένουν την υποτιθέμενη «καταδρομική» επίθεση…). Ανέφερε επίσης ότι ποτέ δεν αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας, κάτι το οποίο ισχύει, μόνο που η εμπειρία μας από τις συναντήσεις αυτές είναι πως πρόκειται για ξεκάθαρο εμπαιγμό, χωρίς δεσμεύσεις και απαντήσεις σε ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε σήμερα να απευθυνθούμε στο Δ.Σ. του Οργανισμού. Όσο για την γραπτή του απάντηση στο σχετικό υπόμνημα το οποίο αναφέραμε παραπάνω, περισσότερο μας ανησύχησε παρά μας καθησύχασε, αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Μετά λοιπόν από τα σημερινά γεγονότα που αποτελούν ακραίο αλλά δυστυχώς όχι μεμονωμένο φαινόμενο, σε συνδυασμό με την γενικότερη απαράδεκτη εικόνα του ΕΦΚΑ, τα προβλήματα, τις δυσχέρειες και τις συνεχείς παλινωδίες σε όλα τα επίπεδα, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και η Κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και αντιλήψεις φορέας των οποίων είναι ο κος Μπακαλέξης. Εμείς δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο κάθε απόπειρα τρομοκράτησης όπως και κάθε μορφή αυταρχικότητας και κατασταλτικής παρέμβασης στον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.

pose popokp stamp

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!