Τα προβλήματα του ΕΦΚΑ στο ΠΟΤΑΜΙ

{gallery}pose_potami_17{/gallery}

Αθήνα, 3 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η ΠΟΠΟΚΠ συναντήθηκαν την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 με εκπροσώπους του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στα γραφεία του στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν την αδιαπραγμάτευτη θέση τους για δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση (κύρια και επικουρική), καθώς και την ανάγκη προστασίας ισχυροποίησης και διεύρυνσης του εναπομείναντος θεσμικού πλαισίου.

Αναφέρθηκαν στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του ΕΦΚΑ, που εξακολουθούν να υφίστανται πέμπτο μήνα λειτουργίας του, με συνέπεια τη δυσκολία στην άμεση εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων (διασύνδεση μηχανογραφικών λειτουργιών κλπ.).

Εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την πορεία των εσόδων, αλλά και την επίτευξη του στόχου της έκδοσης όλων των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αποφάσεων μέχρι την 30/9/2017. Για τους εργαζόμενους η επίτευξη αυτού του στόχου είναι επείγουσα κοινωνική αναγκαιότητα.

Τόνισαν την αντίθεσή τους στη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, που αρνούνται να ακούσουν τις απόψεις και τις προτάσεις των εργαζόμενων που έχουν σχέση με τη λειτουργία της υπηρεσίας, όπως επίσης και την αντίθεσή τους στις λογικές διαχείρισης προσωπικού (μεταθέσεις, αναθέσεις θέσεων ευθύνης, κλπ.) που μας παραπέμπουν στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση πριν από 40 χρόνια.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την Κοινωνική Ασφάλιση και την αξιοκρατία στη Δημόσια Διοίκηση.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!