ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑ

(στηρίζεται από το pame)

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση για να κλείσει η 2η αξιολόγηση έρχεται νέο βαθύ μαχαίρι στα ήδη λεηλατημένα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και εισοδήματα. Έχουμε και λέμε: νέα μείωση έως και 18% στις συντάξεις μέσω της περικοπής της προσωπικής διαφοράς. Απώλεια μέχρι και δύο μισθών-συντάξεων ετησίως μέσω της περικοπής του αφορολόγητου ορίου. Περικοπές κοινωνικών επιδομάτων (ανεργίας, τέκνων, θέρμανσης) ύψους 625 εκ. ευρώ από το 2018. Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων. Ανατροπή του συνδικαλιστικού νόμου, δηλ. περισσότερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στην κήρυξη απεργιών. Επιτάχυνση και διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΗ κλπ).

Στη Δημόσια Διοίκηση προβλέπεται καθεστώς μόνιμης κινητικότητας, αναθεώρηση του συστήματος «αξιολόγησης της απόδοσης», παρεμβάσεις στα «ειδικά μισθολόγια», επιβολή πλαφόν στο μισθολογικό κόστος και το επίπεδο απασχόλησης, με κατεύθυνση τη μείωση των μισθολογικών δαπανών. Ήδη για τα επόμενα τρία χρόνια προβλέπεται μείωση των μισθολογικών δαπανών κατά 2,5 δισ. ευρώ.

Προκαλεί ωμά η κυβέρνηση βαφτίζοντας τα νέα μέτρα ως «εξιτήριο» από τα μνημόνια, την Επιτροπεία και την κρίση, ενώ αποτελούν «πιστοποιητικό θανάτου»  για τα εργατικά και κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Εξίσου προκλητικό είναι το προπαγανδιστικό παραμύθι των λεγόμενων «αντίμετρων». Όχι μόνο γιατί μας παίρνει 10 και γυρίζει 1, αλλά γιατί το βασικό περιεχόμενο των αντίμετρων είναι η παροχή νέων επιδοτήσεων και διευκολύνσεων στο κεφάλαιο, είτε με τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρηματικών ομίλων είτε με την εξασφάλιση πάμφθηνης εργατικής δύναμης μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης.

Όλα τα μέτρα παλαιά και νέα έχουν ταξικό πρόσημο. Επιδεινώνουν τη θέση του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολούμενου, του μικρού και φτωχού αγρότη. Αποτελούν δώρο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να ξεπεράσουν την κρίση τους, να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να θωρακίσουν την κερδοφορία τους σε βάρος πάντα των εργαζόμενων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία έχουμε πλέον αρκετή πείρα. Η εργασιακή μας καθημερινότητα στα γκισέ της απελπισίας είναι αδιάψευστος μάρτυρας των πολιτικών διάλυσης ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Η κοινωνική ασφάλιση είναι και θα παραμένει στο στόχαστρο κυβερνήσεων και κομμάτων που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου για μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική υπόθεση. Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του νόμου-λαιμητόμου του Κατρούγκαλου, που σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων θα διέσωζε τουλάχιστον το ύψος των παλιών καταβαλλόμενων συντάξεων, έρχονται τώρα και νομοθετούν νέες περικοπές! Και ο κατήφορος δεν έχει πάτο!  

Ταυτόχρονα με όχημα και το νέο υπερ-ταμείο του ΕΦΚΑ καταδικάζουν τους εργαζόμενους των ταμείων στο ζόφο της εργασιακής ανασφάλειας και της εκβιαστικής κινητικότητας. Στρώνουν κόκκινο χαλί σε σαρωτικές ανατροπές σχέσεων και όρων εργασίας, στοχοποιούν ευθέως τις ίδιες τις θέσεις εργασίας μας.

Ας γίνει η 17 ΜΑΗ μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, μέρα, που θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε συλλογικά και μαχητικά απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Ας δώσουμε μαζική απάντηση στην αλαζονεία και το θράσος των κυβερνώντων, που κοκορεύονται ότι περνάνε τα μέτρα χωρίς λαϊκές αντιδράσεις ή λένε ότι «το κράτος παίρνει τα λεφτά των συνταξιούχων για να μην τα σπαταλάνε τα εγγόνια τους σε καφέδες».

Γυρίζουμε την  πλάτη στις αυταπάτες που μοιράζουν κυβέρνηση, κόμματα του κεφαλαίου, δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία εργαζόμενων, συνταξιούχων, φτωχών αυτοαπασχολούμενων. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Όλοι στην απεργία. Όλοι στους δρόμους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 πμ

ΜΑΗΣ 2017

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!