ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΚΑ

(στηρίζεται από το pame)

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να προχωρήσει τη λεγόμενη αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο Μητσοτάκης. Κι όσο κι αν άλλαξε το περιτύλιγμα της προηγούμενης αξιολόγησης με το νόμο Βερναρδάκη (ν.4369/2016), η ουσία παραμένει ίδια. Αφού ακόμα και τις περιβόητες ποσοστώσεις του Μητσοτάκη (15% ακατάλληλοι υπάλληλοι) τις βρίσκουμε στον ν. 4369/2016 με νέο ραφιναρισμένο τρόπο. Όσοι υπάλληλοι βαθμολογηθούν έως 24, θεωρούνται “ακατάλληλοι”…, και οι “ακατάλληλοι” σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα απολύονται!!!

Ταυτόχρονα η αξιολόγηση συνδέεται με το μισθολόγιο (ν.4354/2015) και την μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, αφού με το άρθρο 12 παρέχει στους “άριστους” επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο κ.α. και με το άρθρο 17 θα προχωρήσει, όπως προβλέπεται στη σύνδεση της αμοιβής με την αξιολόγηση της θέσης εργασίας… !!! Αυτά η κυβέρνηση προσπαθεί να τα κρύψει καλά!!!

Και βέβαια βασικό στοιχείο της αξιολόγησης, της επιλογής σε θέσεις ευθύνης, της κινητικότητας κλπ αποτελεί και η συνέντευξη!!! Για τέτοια αντικειμενικότητα μιλάμε!!!

Για φέτος βέβαια η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει όσο μπορεί τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της αξιολόγησης δεν θα “μοριοδοτήσει” την στοχοθεσία. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις εφαρμόζει κομματιαστά τα μέτρα, για να τα περάσει πιο εύκολα, αφού προσπαθεί να κρύψει το νήμα που συνδέει την αξιολόγηση με την υλοποίηση των αντιλαϊκών στόχων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όσοι θεωρούν ότι με την αξιολόγηση θα αντιμετωπιστούν υπαρκτά προβλήματα λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών, πρέπει να πάρουν υπόψη τους ότι για να έχεις σύγχρονες και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες για τα λαϊκά στρώματα πρέπει πρώτα από όλα η πολιτική που εφαρμόζεις να μην είναι αντιλαϊκή, να μην υπηρετεί την οικονομία της αγοράς, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Πρέπει να στοχεύει στην αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, να έχεις υπηρεσίες που διαθέτουν επάρκεια πόρων και προσωπικού.

Όσοι θεωρούν ότι το πρόβλημα με την αξιολόγηση σχετίζεται κυρίως με το γεγονός ότι οι περισσότεροι αξιολογητές -προϊστάμενοι, διευθυντές- είναι με “ανάθεση” και όχι με επιλογή πρέπει να απαντήσουν: η σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, με τις απολύσεις και τη στοχοθεσία, θα πάψει να υπάρχει αν γίνουν “κρίσεις” για προϊσταμένους και οι προϊστάμενοι αυτοί στη συνέχεια γίνουν αξιολογητές;

Όσοι μιλάνε για “καλή και κακή αξιολόγηση” κρύβουν ότι είτε με μόρια, είτε με ποσοστώσεις η εφαρμογή της αξιολόγησης συνδέεται με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, με την επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων, με τις απολύσεις, με την παραπέρα υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, την παραπέρα αντιδραστικοποίηση του κράτους. Ο αντιδραστικός κρατικός έλεγχος (αξιολόγηση) υπηρετεί την αντιδραστική αναδιοργάνωση του κράτους, ώστε αυτό να γίνει πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πιο ταξικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο εργατικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες. Αυτό εννοούν η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου όταν λένε ότι έχουμε ανάγκη από ένα νοικοκυρεμένο και μικρότερο κράτος.

Κυβέρνηση, αστικό κράτος και ΕΕ με το βούρδουλα της αξιολόγησης επιδιώκουν να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας το νόμο του φόβου και της σιωπής στους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν το κάνουν για να χτυπήσουν τα όποια παρασιτικά φαινόμενα υπάρχουν γύρω μας.

Θέλουν να προχωρήσουν την αξιολόγηση γιατί θέλουν να έχουν ένα χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές της αποφάσεις. Αυτό εξάλλου αποτελεί την κοινή γραμμή και αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην κατάσταση που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία: Με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν άραγε οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ; Με τη στοχοθεσία φυσικά που υπαγορεύεται από την αντιασφαλιστική πολιτική περικοπής συντάξεων και παροχών υγείας, από τη φιλοεργοδοτική νομοθεσία και νομολογία που καταργεί τους ουσιαστικούς ελέγχους ασφάλισης και νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, από την εισπρακτική πολιτική που εφαρμόζει το ΚΕΑΟ τσακίζοντας τους «μικρούς» σε όφελος των μονοπωλιακών ομίλων κλπ. Και όλα αυτά σε συνθήκες τραγικής έλλειψης προσωπικού και επιστημονικής-τεχνικής και μηχανογραφικής στήριξης υπαλλήλων και υπηρεσιών.

Και μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση θέλει να μας αξιολογήσει!!!

Δεν θα της κάνουμε τη χάρη. Ήρθε η ώρα και πάλι να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην “αξιολόγηση”.

Να αποκαλύψουμε σε όλους τον αντιδραστικό της χαρακτήρα, γιατί βαδίζει μαζί με την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Έχουμε την πείρα από την ακύρωση στη πράξη της αξιολόγησης Μητσοτάκη. Μπορούμε και τώρα να τα καταφέρουμε.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης. Τα καταθέτουμε στα Σωματεία.

Κανείς προϊστάμενος να μην γίνει αξιολογητής.

Με μαζικές διαδικασίες και συλλογικό αγώνα προχωράμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

ΜΑΡΤΗΣ 2017

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!