ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07.03.2017

POSE new main

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στου κουφού την πόρτα….

Στην πόρτα του κουφού βροντάμε προφανέστατα όλες τις τελευταίες εβδομάδες, προειδοποιώντας πολλάκις για τα τεράστια προβλήματα και τις σοβαρές δυσλειτουργίες που συνοδεύουν τα πρώτα βήματα του ΕΦΚΑ.

Όμως ως εδώ!

Είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοι αυτού του νέου Οργανισμού – τερατουργήματος, που καλούμαστε να διαχειριστούμε καθημερινά τις εικόνες ντροπής που εκτυλίσσονται στα υποκαταστήματα όλης της χώρας. Είμαστε εμείς που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την οργή, την απόγνωση και τον θυμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Είμαστε εμείς που πρέπει να δίνουμε διαρκώς εξηγήσεις για την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο προχωρά το μεγαλύτερο – υποτίθεται – στοίχημα για την κοινωνική ασφάλιση της χώρας. Εμείς και όχι οι καρεκλοκένταυροι που επιχειρούν με προφορικές εγκυκλίους και πίσω από κλειστές ερμητικά πόρτες να διοικήσουν τον μεγαλύτερο Οργανισμό της Ελλάδας.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στα μητρώα του ΕΦΚΑ ανά την Ελλάδα δεν είναι μιντιακός θόρυβος. Είναι βαθιά θλιβερές και ιδιαίτερα ανησυχητικές (Αλεξάνδρας, Παγκράτι, Πάτρα, Αγία Σοφία, κλπ.). Επιβεβαιώνουν άλλωστε όλες τις ανησυχίες, τις διαπιστώσεις και τις καταγγελίες μας, παρά τις κατηγορίες που πρόσφατα μας φόρτωσε η Διοίκηση περί «παραπληροφόρησης» και «διαστρέβλωσης» της πραγματικότητας την οποία δήθεν επιχειρούμε.

Δυόμιση μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ παίρνουν σάρκα και οστά με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο οι φόβοι τους οποίους εγκαίρως και επανειλημμένα έχουμε εκφράσει στην πολιτική ηγεσία και στη Διοίκηση.

Αντί όμως να ακολουθήσουν την πολιτική της ανοιχτής πόρτας, αντί να διαβουλευτούν, να ακούσουν, να εκμεταλλευτούν την πείρα των ανθρώπων που έχουν ζυμωθεί στην κοινωνική ασφάλιση δεκαετίες τώρα, επέλεξαν να Διοικούν και να διαμορφώνουν πολιτικές πίσω από κλειστές πόρτες.

Και δεν φτάνει που κλείνουν ερμητικά τις πόρτες τους.
Κλείνουν και τα αυτιά τους…

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!