ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΚΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!!- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-3-2017

POSE new main

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΚΑ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!!

«Για την επίτευξη της αποστολής του ο ΕΦΚΑ προωθεί την προστασία των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, την εξάλειψη της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, την ασφάλεια και υγεία στην εργασία». (Από το εισαγωγικό άρθρο του σχεδίου Π.Δ. του Οργανισμού του ΕΦΚΑ.)

Με το παραπάνω στη σκέψη μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συμμετείχε την Τετάρτη 8/3/2017 σε κοινή σύσκεψη φορέων των Οινοφύτων Βοιωτίας (Δήμος Τανάγρας, Εργατικό Κέντρο Θήβας, Σωματείο ΕΑΒ, Σωματείο Χειριστών, Λαϊκή Συσ/ση Οινοφύτων, Δήμος στους πολίτες (Δ. Τανάγρας), Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου, Μείζονα Αντιπ/ση Δήμου Τανάγρας, Τοπική Εφημερίδα Ελ. Λόγος, Σωματείο Συνταξιούχων Θήβας, Πρόεδρος Τ. Κοιν. Οινοφύτων) που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Βοιωτίας σχετικά με την υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Οινοφύτων. Στη σύσκεψη αναλύθηκε η αναγκαιότητα της παρουσίας του ΕΦΚΑ στην περιοχή με μία υπηρεσία αυξημένων αρμοδιοτήτων που θα στεγάζεται στο σύγχρονο ιδιόκτητο κτήριο και όχι με το σχεδιαζόμενο αποκεντρωμένο τμήμα.

Για τους εργαζόμενους στην κοινωνική ασφάλιση κυρίαρχο κριτήριο για τη χωροθέτηση και το μέγεθος των περιφερειακών υπηρεσιών ενός ασφαλιστικού οργανισμού είναι τα «ασφαλιστικά μεγέθη» που διαχειρίζεται η κάθε υπηρεσία και όχι τα νούμερα της απογραφής πληθυσμού που επιλέγουν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους ως μοναδικό κριτήριο οι συντάκτες του προτεινόμενου Π.Δ. Οργανισμού του ΕΦΚΑ.

Σε ποια εξάλειψη της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας αναφέρονται, όταν στα Οινόφυτα υποβαθμίζουν την παρουσία του ΕΦΚΑ, ενώ πρόκειται για μία βιομηχανική ζώνη με 1.831 ενεργές επιχειρήσεις– παραγωγικές μονάδες από τις οποίες οι 636 Α.Ε. Οι επιχειρήσεις αυτές ελέγχονται από το υποκατάστημα Οινοφύτων μαζί με επιπλέον 5.640 ενεργά οικοδομικά έργα στην περιοχή.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων στα Οινόφυτα είναι πολλαπλάσιοι των μόνιμων κατοίκων και κάτοικοι κυρίως της Αθήνας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι φορείς να διεκδικήσουν τη διατήρηση του Τοπικού Υποκαταστήματος Οινοφύτων, ώστε να μην υποβαθμιστεί σε Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης με αρμοδιότητες ΚΕΠ.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!