1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...
  6. /
  7. Ανακοίνωση ΔΑΚΕ-ΙΚΑ, Καμιά νομιμοποίηση...

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ-ΙΚΑ, Καμιά νομιμοποίηση του «κάλπικου» Προεδρείου !

Αθήνα 21 Δεκεμβρίου 2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Καμιά νομιμοποίηση του «κάλπικου» Προεδρείου !

Η Δ.Α.Κ.Ε. ΙΚΑ, έχει αποδείξει διαχρονικά, ότι λειτουργεί κατά τρόπο θεσμικό, σεβόμενη ταυτόχρονα και τη βούληση των συναδέλφων μας. Γι’ αυτό το λόγο, από τη πρώτη στιγμή, αντιδράσαμε έντονα και χωρίς περιστροφές, στην ανήθικη ενέργεια τριών συνδικαλιστικών παρατάξεων (όπου όλες μαζί, δεν είχαν λάβει στις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Αττικής και νήσων, περισσότερο από το 38% των συνολικών ψήφων), στο να “στήσουν” ένα “κάλπικο” Προεδρείο, στηριζόμενες στην ψήφο ενός “αποστάτη” συμβούλου της πλειοψηφούσα παράταξης, “Συναδελφική Συσπείρωση”, μετά από μία απαράδεκτη “συνδιαλλαγή” που είχαν μαζί του, με έπαθλο την “καρέκλα” του Προέδρου !

Αυτού του είδους οι πρακτικές, πρωτόγνωρες για το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, το αμαυρώνουν και το απαξιώνουν περαιτέρω στα μάτια των απλών συναδέλφων μας, στη πιο κρίσιμη περίοδο για το εργασιακό μας παρόν και μέλλον ενόψει Ε.Φ.Κ.Α.. Γι’ αυτό και ως παράταξη, δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, με τη συμμετοχή μας και τη ψήφο μας, την αντικαταστατική συγκρότηση αυτού του “κάλπικου” Προεδρείου και ως εκ τούτου, ενώ θα προσερχόμαστε σε κάθε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις εργασίες του, αλλά ούτε και στις ψηφοφορίες που τυχόν θα γίνονται. Αυτό, θα διαρκέσει έως ότου οι συνάδελφοί μας, δώσουν την οριστική λύση, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που ορίζονται και προβλέπονται από το Καταστατικό του Συλλόγου της Αττικής !

Γι’ αυτό και θα θέλαμε να επισημάνουμε, επειδή διαβλέπουμε μία σκόπιμη προσπάθεια παραπλάνησης των συναδέλφων μας, από μεριάς του “κάλπικου” Προεδρείου, ότι η Δ.Α.Κ.Ε. ΙΚΑ, δια μέσω των εκλεγμένων συμβούλων της στο Δ.Σ. του Συλλόγου, ξεκάθαρα ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΥΠΕΡ, σε όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα ληφθούν, που θα είναι προς όφελος των συναδέλφων μας. Είτε αυτές αφορούν τη διάθεση των εορταστικών επιταγών για τα παιδιά των συναδέλφων μας (που άλλωστε όλη την προεργασία και τη δουλειά, την είχε κάνει το προηγούμενο νόμιμα συγκροτημένο Προεδρείο, στο οποίο συμμετείχαμε ως παράταξη), είτε αφορά το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει, με τη χορήγηση του πάλαι ποτέ “δωροσήμου”, στους συναδέλφους μας στο υποκατάστημα του Αμαρουσίου !

Εμείς ως παράταξη, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ, να έρθουμε απέναντι στα συμφέροντα των συναδέλφων μας και να κάνουμε κάτι, που θα τους στερεί αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν ! Γι’ αυτό και παρότι δεν θα συμμετέχουμε και δεν θα ψηφίζουμε στο Διοικητικό Συμβούλιο (μέχρι να δοθεί η οριστική λύση), θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε εκείνες τις αυτονόητες πρωτοβουλίες, που θα είναι προς όφελος των συναδέλφων μας. Πάντως, το “κάλπικο” Προεδρείο και οι παρατάξεις της μειοψηφίας που το συγκροτούν, δεν θα “υποκλέψουν” την ηθική αναγνώριση που επιζητούν, με το να μας “εκβιάζουν” με τα αστεία τους επιχειρήματα, ότι εάν δεν συμμετέχουμε στις διαδικασίες ψηφοφορίας, τότε κι αυτοί, για “τιμωρία”, δεν θα ψηφίζουν τις προτάσεις που θα είναι προς όφελος των συναδέλφων μας !!!

Με κάτι τέτοια “επιχειρήματα”, αποδεικνύουν τελικά, το πόσο θλιβεροί κι ανάξιοι είναι, στο να εκπροσωπούν τους εργαζομένους του ΙΚΑ και χαιρόμαστε που μας το αποδεικνύουν τόσο γρήγορα, ώστε να τους καταλάβουν και οι συνάδελφοί μας. Γι’ αυτό και τους το λέμε ξεκάθαρα… οι εκβιασμοί σας και οι ανήθικες ενέργειές σας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ…είναι το μόνο σίγουρο !

Από τη Γραμματεία της παράταξης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!