Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΙΚΑ – Δεν μας επιτρέπεται άλλος εφησυχασμός…ώρα για κινητοποιήσεις !

Αθήνα 23 Δεκεμβρίου 2016

Δεν μας επιτρέπεται άλλος εφησυχασμός…ώρα για κινητοποιήσεις !

Κατά το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας (20/12/2017), αλλά και κατά τη κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Π.Ο.Σ.Ε. ΙΚΑ και ΠΟΠΟΠΚ, η Δ.Α.Κ.Ε. ΙΚΑ, δια του Προέδρου της, επανήλθε και κατέθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων και κινητοποιήσεων, ώστε να αναδειχθούν προς την Κοινωνία, αλλά και στους εργαζομένους κι ασφαλισμένους της χώρας, τα αδιέξοδα που δημιουργούνται μέσω του “εκτρώματος” του Ε.Φ.Κ.Α. ! Είναι, πλέον, διαπίστωση όλων (μόνο οι “πρόθυμοι” φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν το αντιλαμβάνονται), ότι οι σχεδιασμοί των “κρατούντων”, γίνονται σε βάρος, τόσο του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος, όσο κι εναντίον του συνόλου της Κοινωνίας, μέρος της οποίας είμαστε και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία. Παρόλα αυτά, κρίθηκε από μεριάς των περισσοτέρων συνδικαλιστικών παρατάξεων, ότι οι προτεινόμενες από μεριάς της παράταξής μας δράσεις και κινητοποιήσεις, μπορούν να αποφασιστούν και να λάβουν χώρα, αμέσως μετά τις γιορτές, πιθανώς και για να μη “χαλάσουμε” και το όποιο κλίμα των ημερών και τις τυχόν άδειες των συναδέλφων μας !!!

Δεν συμφωνούμε μ’ αυτή την εξέλιξη και μ’ αυτή τη “βραδυπορία” που παρατηρείται στη λήψη των αποφάσεων, για δράσεις και κινητοποιήσεις, οι οποίες θα έπρεπε κανονικά, να είχαν παρθεί και ξεκινήσει, από τότε που “πέρασε” ο ιδρυτικός νόμος περί Ε.Φ.Κ.Α. (ν.4387/2016) !

Αναλαμβάνουμε ως παράταξη, το όποιο μερίδιο ευθύνης τυχόν μας αναλογεί, για το γεγονός ότι δεν έχουμε καταφέρει -μέχρι τώρα- να πείσουμε και τους εκπροσώπους των υπολοίπων συνδικαλιστικών παρατάξεων (με εξαίρεση των φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών που έτσι κι αλλιώς, δεν έχουν τέτοιου είδους “ευαισθησίες”), για την αναγκαιότητα άμεσων κινητοποιήσεων και δηλώνουμε ότι με όσες δυνάμεις έχουμε, με συνέπεια-υπομονή κι επιμονή, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση και με κάθε τρόπο, για την υλοποίηση των προτάσεων μας, που έχουν να κάνουν με δυναμικές, μαζικές και επικεντρωμένες κινητοποιήσεις, που θα αναδείξουν τα αιτήματα και τις θέσεις του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος. Βρισκόμαστε πια στο «και πέντε» και δεν χωρούν άλλες αναβλητικότητες, ιδίως όταν η καταστροφική κυβερνητική πολιτική, με την δημιουργία του «εκτρώματος» του Ε.Φ.Κ.Α., υλοποιείται στο απόλυτό της !

Από τη Γραμματεία της παράταξης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!