1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΦΚΑ...
  6. /
  7. Ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας...

Ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας για την κατάσταση στο Σύλλογο Αττικής και Νήσων

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (συσπειρώνεται στο pame )

Για την κατάσταση στο Σύλλογο Αττικής και Νήσων

ή αλλιώς… «Εδώ ο κόσμος καίγεται…»

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στο Σύλλογο Αττικής & Νήσων ΙΚΑ (το μεγαλύτερο σύλλογο εργαζομένων στο ΙΚΑ) είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και επικίνδυνες σε μια συγκυρία μάλιστα όπου διακυβεύεται άμεσα το εργασιακό μας μέλλον. Φαίνεται ότι η κατρακύλα παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει πάτο!!!

Στις δύο απανωτές συνεδριάσεις του ΔΣ του Συλλόγου με θέμα την αντικατάσταση του παραιτηθέντος προέδρου του Συλλόγου, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία της ΠΟΣΕ, αποδείχτηκε ότι οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Η «ανεξαρτητοποίηση» συμβούλου εκλεγμένου με τη «Συναδελφική Συσπείρωση» (ΠΑΣΚΕ), ο οποίος μεταπήδησε στη νέα πλειοψηφία που διαμόρφωσαν από κοινού οι παρατάξεις ΕΑΣΠ/ΣΥΡΙΖΑ, «Ανεξάρτητη Δύναμη Αλληλεγγύης» (ΑΔΑ) και «Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία» (ΑΕΠ), οδήγησε και στη συγκρότηση νέου προεδρείου, οι θέσεις του οποίου μοιράστηκαν στις ανωτέρω παρατάξεις, ενώ η θέση του προέδρου αποδόθηκε στον «ανεξάρτητο» πλέον Ε.Παυλάτο.

Όλα τα παραπάνω ασφαλώς εκτυλίχθηκαν σε κλίμα που «βρώμαγε» από μακριά δυσώδες παρασκήνιο, παζάρι, καμαρίλα και παραγοντισμό. Αυτό είναι το σκηνικό εκφυλισμού που διαμορφώνεται στο Σύλλογο με γνώμονα τη νομή οφιτσίων και «καρεκλών», έτη φωτός μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων!

Αν και είναι νωρίς να προβλέψουμε ποια συνέχεια ή ποιες άλλες συνέπειες θα έχει η διαμάχη μεταξύ των παλιών και νέων βεζίρηδων του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού οφείλουμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις:

  • Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σφίγγει κι άλλο τη θηλιά των αντιλαϊκών μέτρων, η «ανωμαλία» που σέρνεται εδώ και εβδομάδες στον μεγαλύτερο Σύλλογο εργαζομένων ΙΚΑ έχει σαν αποτέλεσμα να απονεκρώσουν ακόμα και οι τυπικές συνδικαλιστικές λειτουργίες των οργάνων του Συλλόγου. Δε μιλάμε -πολύ περισσότερο- για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων ενόψει των σαρωτικών και βίαιων ανατροπών που θα επιφέρει ο ΕΦΚΑ στις ζωές μας!
  • Από τις παρατάξεις που συγκροτούν το νέο προεδρείο του Συλλόγου οι «Ανεξάρτητη Δύναμη Αλληλεγγύης» (ΑΔΑ) και «Αδέσμευτη Ενωτική Πρωτοβουλία» (ΑΕΠ) γεννήθηκαν από τη μήτρα του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ στο ΙΚΑ. Τα στελέχη τους συμπορεύτηκαν για χρόνια κάτω από τις σημαίες του κοινωνικού εταιρισμού και του συνδικαλισμού της συνδιοίκησης. Συμφώνησαν και συμφωνούν σε όλα τα κεντρικά και κρίσιμα πολιτικο-συνδικαλιστικά ζητήματα με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ. Άλλα πράγματα τους χωρίζουν ασφαλώς…
  • Ειδοποιός διαφορά στο νέο προεδρείο είναι η συμμετοχή σε αυτό της πατενταρισμένης παράταξης του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού ΕΑΣΠ/ΣΥΡΙΖΑ. Η δε θέση του Α’ Αντιπροέδρου αποδόθηκε σε στέλεχος της ΕΑΣΠ που υπηρετεί στη Διοίκηση του ΙΚΑ ως προϊστάμενος «παρά τη προσωπάρχη». Μπορούν να φανταστούν τώρα οι συνάδελφοι το εύρος και το βάθος της «αντίστασης» στην οποία θα ηγηθεί το νέο προεδρείο του Συλλόγου!!
  • Η νέα συνδικαλιστική πλειοψηφία κάνει λόγο για εξέλιξη «ανατροπής» του συνδικαλιστικού κατεστημένου στο ΙΚΑ ευτελίζοντας έτσι το περιεχόμενο της λέξης. Κάποιοι από αυτούς έλεγαν ακριβώς τα ίδια λίγο πριν την ψήφιση του 3ου μνημονίου! Είναι όντως πολύ «ανατρεπτικό» να αλλάζει ρούχα ο Μανωλιός!

Οι συνάδελφοι ας μην έχουν καμιά αυταπάτη. Δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από τη νέα πλειοψηφία στο Σύλλογο! Ο «ανασχηματισμός» που επιβλήθηκε στο προεδρείο του Συλλόγου είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των αναγκών κυβέρνησης και Διοίκησης που θέλουν το κίνημα σμπαραλιασμένο και αποχαυνωμένο, τους εργαζόμενους να παρακολουθούν αποσβολωμένοι τη συντριβή τους! Είναι καιρός να τους γυρίσουμε την πλάτη! Να χαράξουμε ρότα σύγκρουσης με τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και τα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα!

28/11/2016

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!