1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΦΚΑ...
  6. /
  7. Δημοσιoΰπαλληλική Ενότητα – Ενημερωτικό...

Δημοσιoΰπαλληλική Ενότητα – Ενημερωτικό Σημείωμα από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (συσπειρώνεται στο pame )

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ στις 20/12 και 7 σχεδόν μήνες μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου η συνδικαλιστική πλειοψηφία εισηγήθηκε την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων… μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όλο αυτό το διάστημα (όπως άλλωστε και το κρίσιμο διάστημα πριν τη ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου) έβαλαν ουσιαστικά πλάτη στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν έκαναν καν τον κόπο να πάρουν υπεύθυνη θέση απέναντι στις προσκλήσεις στελέχωσης του ΕΦΚΑ, αφήνοντας τελείως εκτεθειμένους τους συναδέλφους στο έλεος της ανασφάλειας και των «ατομικών λύσεων». Είναι άλλωστε αυτή η στάση των δυνάμεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού που ευθύνεται για την αγωνιστική αδρανοποίηση, για την κυριαρχία της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας και του γενικού «σιχτιρίσματος» για τα συνδικάτα και το συνδικαλισμό στις γραμμές των συναδέλφων!

Δική μας θέση είναι ότι -έστω και τώρα- οι όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μορφές πάλης πρέπει να γίνουν υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις, τοπικές συνελεύσεις ανά υποκ/μα κλπ) που ήδη έχουν καθυστερήσει δραματικά, ενώ ταυτόχρονα τα συνδικάτα μας θα έπρεπε να επιδιώξουν πάση θυσία συμμαχίες με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα.

Στην ίδια συνεδρίαση η πλειοψηφούσα παράταξη (Συναδελφική Συσπείρωση/ΠΑΣΚΕ) πρότεινε ως εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του ΕΦΚΑ τον πρώην πρόεδρο της ΠΟΣΕ Γ.Κυριακόπουλο. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από όλες ανεξαιρέτως τις άλλες παρατάξεις, μιας και οι απόψεις του αποτελούν την κοινή συνισταμένη τους, πλην της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας. Για να σχηματίσουν άποψη σχετικά οι συνάδελφοι αναφέρουμε ενδεικτικά ότι ο Γ.Κυριακόπουλος στην τοποθέτησή του στο ΔΣ (όπως άλλωστε έκανε και όσο ήταν πρόεδρος στην ΠΟΣΕ) επανέλαβε ότι αναγνωρίζει πολλές θετικές πλευρές στον ΕΦΚΑ, τάχθηκε υπέρ του υφιστάμενου πλαισίου αξιολόγησης-κινητικότητας, υποστήριξε ότι ο ευρω-μονόδρομος είναι σε κάθε περίπτωση μια αδήριτη αναγκαιότητα (αλλιώς θα γινόμασταν Αλβανία ή Κούβα όπως είπε), ενώ αντί για αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρότεινε… να αποσταλεί ερωτηματολόγιο στους εργαζόμενους προκειμένου να ανιχνευθούν οι διαθέσεις τους απέναντι στον ΕΦΚΑ! Αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, με αυτές τις απόψεις, όλες οι άλλες παρατάξεις επέλεξαν για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων στο ΔΣ του ΕΦΚΑ!!

Ενημερώνουμε επίσης τους εργαζόμενους ότι δεχθήκαμε σαν παράταξη λυσσώδη, αισχρή και συκοφαντική επίθεση επειδή αποτολμήσαμε (!) να θέσουμε ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών της Ομοσπονδίας και επειδή πήραμε καθαρή θέση (μόνο εμείς σαν παράταξη) ενάντια στην αύξηση της αποζημίωσης τηλεφωνικών τελών μελών του ΔΣ με πρόσχημα την αύξηση των τελών κινητής τηλεφωνίας από 01/01/2017.

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Ανεξάρτητα από τους ρυθμούς υλοποίησης του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος ή την τακτική σαλαμοποίησης που θα ακολουθήσει σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση (τόσο για τεχνικούς λόγους όσο και για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας) οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να προετοιμαστούν για μακρόχρονο σκληρό αγώνα. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται επειδή στην παρούσα φάση μπορεί να χρειάζεται όλο το προσωπικό για να «δουλέψει» ομαλά η μετάβαση στην τελική μορφή του νέου σχήματος! Το αντιασφαλιστικό περιεχόμενο της αναδιάρθρωσης των ταμείων σε συνδυασμό με το αντεργατικό οπλοστάσιο ανατροπής των σχέσεων εργασίας (κινητικότητα, αξιολόγηση κλπ) είναι η δαμόκλειος σπάθη για τις θέσεις, τους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας!

Αυτό που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση είναι καθαρό μέτωπο απέναντι στη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου για την ασφάλιση και τις σχέσεις εργασίας, που εκφράζουν κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου. Μόνο έτσι μπορεί να έχουν αποτέλεσμα και οι όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ακολουθήσουν.

22/12/2016

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!