1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΦΚΑ...
  6. /
  7. Ανακοίνωση Δημοσιoΰπαλληλικής Ενότητας για...

Ανακοίνωση Δημοσιoΰπαλληλικής Ενότητας για τις προσκλήσεις στελέχωσης ΕΦΚΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η φάμπρικα των προσκλήσεων στελέχωσης του ΕΦΚΑ, που θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, έχει διαμορφώσει μεταξύ των συναδέλφων έντονο κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας. Το κλίμα αυτό επιτείνεται επιπλέον από την αδιαφάνεια της διαδικασίας, τις ασφυκτικές προθεσμίες, τα αδιευκρίνιστα κριτήρια επιλογής, σε συνδυασμό ασφαλώς με την προαναγγελία «πλεονάζοντος προσωπικού» από το ν.4389/2016.

Οι διαδικασίες αυτές «διαλογής» του προσωπικού δεν επιλέχθηκαν τυχαία! Η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η παγίδευσή τους σε λογικές του στυλ «όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε» και «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» βολεύει μια χαρά τους αντιασφαλιστικούς-αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να καταστήσουν τους εργαζόμενους συνενόχους στο έγκλημα της ανατροπής του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, να τους διαιρέσουν σε «επιλέξιμους» και «μη επιλέξιμους», να υπονομεύσουν από τα πριν κάθε δυνατότητα ενιαίας αγωνιστικής έκφρασης.

Σε αυτήν τη μεθόδευση βρίσκουν πρόθυμους συνεργούς τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο χώρο μας οι οποίες, όταν δεν σφυρίζουν αδιάφορα, ενθαρρύνουν ανοιχτά τους συναδέλφους να υποβάλουν αιτήσεις για τον ΕΦΚΑ και να στριμωχτούν στις λίστες της αγωνίας. Κι ενώ από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα καταθέσαμε σαν παράταξη αίτημα για έκτακτη σύγκληση των ΔΣ σε Σύλλογο και ΠΟΣΕ, προκειμένου να διαμορφώσει το Συνδικάτο υπεύθυνη θέση ενώπιον των εργαζομένων για το συγκεκριμένο θέμα, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες εξακολουθούν να σωπαίνουν εκκωφαντικά. Στο δε Σύλλογο Αττικής & Νήσων η αντίδρασή τους έφτασε μέχρι τη… διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της κατηγορίας ΔΕ από τις θέσεις προϊσταμένων των τμημάτων διοικητικής μέριμνας!! Ο συνδικαλισμός της «συνδιοίκησης» στο απόγειό του! Τη στιγμή δηλαδή που οι εργαζόμενοι «βράζουν» και το Συνδικάτο θα ‘πρεπε να είναι το αποκούμπι τους και ο καταλύτης ανύψωσης του αγωνιστικού τους φρονήματος, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τούς γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να έχουμε την αυταπάτη ότι οι «ατομικές» λύσεις θα μας προφυλάξουν από τους κινδύνους. Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί: θα μας βρουν μπόσικους, σκυφτούς και διαιρεμένους, ιδανικά και εύκολα θύματα της διακηρυγμένης πολιτικής αποψίλωσης δομών και αντικειμένων του ασφαλιστικού συστήματος. Το οπλοστάσιό τους είναι εδώ: ο αντιασφαλιστικός νόμος, ο νόμος για την κινητικότητα και την αξιολόγηση, ο δημοσιονομικός «κόφτης» κ.α. Απέναντί τους πρέπει να αντιτάξουμε τα δικά μας όπλα: τη δύναμη της συλλογικής ενωτικής δράσης, τη δύναμη της συμμαχίας των «από κάτω» με κριτήριο την υπεράσπιση όλων ανεξαιρέτως των θέσεων εργασίας, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και κατηγορία εκπαίδευσης. Να απαιτήσουμε τη σύγκληση έκτακτων γενικών συνελεύσεων με θέμα τις εξελίξεις γύρω από τον ΕΦΚΑ, την οργάνωση της αντίστασής μας στον αντιασφαλιστικό νόμο, την προετοιμασία και οργάνωση της 24ωρης απεργίας στις 24 Νοέμβρη που μπορεί και πρέπει να στείλει ισχυρό μήνυμα σε όσους καταδυναστεύουν τις ζωές μας.

Νοέμβρης 2016

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!