ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

(ΔΥΝΑΜΕΙΣ του pame στο ΙΚΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του ΙΚΑ τον Δ/ντη του ΙΚΑ Αλεξάνδρας. Ο εν λόγω Δ/ντης συστηματικά παρεμποδίζει την ελεύθερη άσκηση της πολιτικο-συνδικαλιστικής δράσης του εκλεγμένου με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, Αντώνη Λειβαδάρου. Για να το καταφέρει αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο, είτε καταφανώς παράνομο είτε νομιμοφανές-υπηρεσιακό. Καραμπινάτη, στην προκειμένη περίπτωση, παραβίαση θεσμοποιημένων -κυρίως στη δημοκρατική συνείδηση των εργαζομένων- συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελεί η «απόρριψη» συνδικαλιστικής άδειας, που προβλέπει άλλωστε σαφώς ο ισχύων ν.1264/82. Από την άλλη, ο ανωτέρω Δ/ντης δεν παραλείπει να εξαντλεί την φαρέτρα των υπηρεσιακών «ενεργειών» σε βάρος του εκλεγμένου συνδικαλιστή, είτε βομβαρδίζοντάς τον με έγγραφα περί παραμέλησης καθηκόντων είτε ακόμα (!) απορρίπτοντας κατά το δοκούν αιτήσεις κανονικής άδειας, προφασιζόμενος υπηρεσιακούς λόγους. Κι αυτά όλα ενώ με δική του ευθύνη το τμήμα που υπηρετεί ο εκλεγμένος συνδικαλιστής είναι υποστελεχωμένο. Ε λοιπόν, θέλει πολύ θράσος, αντισυναδελφικό μένος και μίσος για τον ταξικό συνδικαλισμό ώστε να αξιοποιεί ένας Δ/ντής εκ των υστέρων την ίδια την απουσία μέριμνάς του για τη στελέχωση ενός τμήματος ή, ακόμα χειρότερα, τη συνειδητή επιλογή υποστελέχωσής του, ως εργαλείο για την τιμωρητική μεταχείριση ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή.

Καταγγέλλουμε επίσης τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία ενώ διαβεβαίωνε προφορικά ότι έχει προβεί στις δέουσες συστάσεις προς τον εν λόγω Δ/ντη, στην πράξη εξακολουθεί να ανέχεται (και κατ’ επέκταση να ενθαρρύνει) τη συμπεριφορά του.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε «ατομικό» ούτε «μεμονωμένο». Απώτερος στόχος τέτοιων πρακτικών είναι ο εκφοβισμός των εργαζομένων, η εμπέδωση κλίματος ραγιαδισμού και εντατικοποίησης στους χώρους εργασίας. Το ταξικό κίνημα έχει και την εμπειρία και τον τρόπο να αντιμετωπίζει τον «ετσιθελισμό», τον αυταρχισμό και τη διευθυντική αυθαιρεσία σε βάρος των στελεχών του. Η συγκυρία όμως δεν είναι καθόλου αθώα και τέτοια φαινόμενα πρέπει να προβληματίσουν όλους μας, να μη βρίσκουν ανοχή, ηθική και πολιτική, ανοιχτή ή σιωπηρή συναίνεση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει από το Φθινόπωρο, με αφορμή τη 2η αξιολόγηση, νέα «τσεκούρια» σε εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, παράλληλα με τη θεσμοθέτηση νέων εμποδίων στη κήρυξη της απεργίας και τη συλλογική-συνδικαλιστική δράση γενικότερα. Αυτό που τους πονάει είναι το ταξικό κίνημα και η μαζική δράση του που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων. Γι’ αυτό έχουν σκυλιάσει οι ενώσεις των εργοδοτών. Γι αυτό έχουν ξαμολήσει τους μικρούς και μεγάλους λαγούς του συστήματος για τη συκοφάντηση συλλήβδην του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικαλιστικά μας όργανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί όχι μόνο η συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και η υπεράσπιση κεκτημένων στοιχειωδών πολιτικο-συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Να μη σκύψουμε το κεφάλι υποκύπτοντας στη λογική «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Με τη συλλογική και μαχητική μας δράση να κόψουμε τα ποδάρια στους κάθε λογής υπηρέτες του κεφαλαίου, να υψώσουμε ταξικό τείχος αντίστασης στην αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική σε όλες της τις εκφάνσεις!

10/08/2016

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!