1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΦΚΑ...
  6. /
  7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(ΔΥΝΑΜΕΙΣ του pame στο ΙΚΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι,

Η Δ. Ε. ΙΚΑ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι η απόφαση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη στις 9/9/2016 πάρθηκε από τις γνωστές πλειοψηφίες χωρίς ψηφοφορία και χωρίς ουσιαστική συζήτηση, αλλά απλώς «ανακοινώθηκε» με μια απλή αναφορά στο τέλος της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ τον Ιούλιο του 2016.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕ στη συγκεκριμένη συγκυρία -με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί να βρίσκονται σε εφαρμογή και ταυτόχρονα να δρομολογούνται και άλλα- είναι μια πολύ ΣΟΒΑΡΗ υπόθεση. Δεν μπορεί να εξαντλείται σε μία εθιμοτυπική (με πρόσχημα τη ΔΕΘ) συνεύρεση εργατοπατέρων αλλά να στοχεύει στην ουσιαστική ενημέρωση των συναδέλφων, τη μαχητική τους κινητοποίηση, την οργάνωση του ξεσηκωμού τους. Αυτό θα απαιτούσε -πέρα από πρωτοβουλίες για συσκέψεις-συζητήσεις στους χώρους δουλειάς- Γενικές Συνελεύσεις όλων των Συλλόγων του ΙΚΑ καθώς και ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αγωνιστικής διεκδίκησης με κριτήριο την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Κραυγαλέο στην προκειμένη περίπτωση παράδειγμα του εκφυλιστικού ρόλου των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στο χώρο μας είναι η θέση τους για τον ΕΦΚΑ. Ενώ ο ΕΦΚΑ ουσιαστικά είναι ένα αντιδραστικό εργαλείο υλοποίησης της βάρβαρης αντιασφαλιστικής πολιτικής, αναγνωρίζουν τις «θετικές πλευρές» του εγχειρήματος και περιορίζουν την κριτική τους σε δευτερεύουσες τεχνικο-οργανωτικές διαστάσεις. Τη στιγμή μάλιστα που διακυβεύεται το ίδιο το εργασιακό μας μέλλον βγήκαν στα κεραμίδια και διαμαρτύρονται δήθεν κοπτόμενοι για την εκπροσώπηση των εργαζομένων του ΙΚΑ στο ΔΣ του ΕΦΚΑ. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη: στη μάχη για τις… «καρέκλες» θα εξαντλήσουν την όποια αντίστασή τους!

Γι’ αυτούς τους λόγους οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Δ.Ε. (ΠΑΜΕ) ΙΚΑ δεν θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ στις 9/9/2016. Καλούμε τους συναδέλφους να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες! Να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους και να συμμετέχουν μαζί με άλλους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, αγρότες, κλπ. στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 9/9/2016 στην Αθήνα 7 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη 10/9/2016 στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!