Απεργία 7-4-2016

pose
 
Αρ. Πρωτ.: 108/2016                                                Αθήνα, 5 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣ
• Συλλόγους – Μέλη μας
(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ είχαμε για μια ακόμη φορά το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στο χώρο του δημόσιου φορέα που άγγιξε το 50%. Στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία είχαμε επίσης ικανοποιητικό μπλοκ συναδέλφων πίσω από το πανό της Ομοσπονδίας μας.

Στην απεργία της 7ης Απρίλη οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν ένα ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση του 3ου μνημονίου και στους Θεσμούς ή Κουαρτέτο που έχουν σκοπό να διαλύσουν τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, την πρόνοια, την περίθαλψη.

Το νέο ασφαλιστικό, το οποίο διαβουλεύονται εδώ και μήνες θα είναι η ταφόπλακα των παροχών συντάξεων, των επικουρικών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων γενεών. Η αποτυχημένη συνταγή τους, όπως έχουν παραδεχθεί άλλωστε, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση δυστυχώς και με αυτήν την Κυβέρνηση. Η χώρα και οι πολίτες της έχουν ξεπεράσει τα όριά τους προ πολλού. Η αγορά που παραπαίει, στραγγαλίζεται και τα μέτρα τους είναι ηλίου φαεινότερο ότι οδηγούν σε μαζικό μαρασμό.

Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βιώνουμε όλο και δυσκολότερες μέρες ως εργαζόμενοι, καθώς είμαστε ελάχιστοι πλέον, για να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας. Η αγανάκτηση των πολιτών δυστυχώς έχει αποδέκτες εμάς παρόλο που υπερβάλλουμε εαυτούς στην προσπάθειά μας.

Η δημιουργία του ΕΦΚΑ που ανυποχώρητα η Κυβέρνηση προχωρά, αν και την προειδοποιήσαμε, θα δημιουργήσει το απόλυτο χάος στις υπηρεσίες μας και τους πολίτες.

Συνάδελφοι, το γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να χάνουμε τα μεροκάματα με μια ακόμη απεργία. Η απεργία, η κινητοποίηση, η διαδήλωση είναι ο μόνος τρόπος όμως να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας.

ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ».
ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ:

ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΣΡΟΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ (ΕΦΚΑ)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Ο Πρόεδρος            Ο Γ. Γραμματέας
Γιώργος Κυριακόπουλος     Κων/νος Πονηράκος

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.