Ανακοίνωση για Απεργία 4ης Φεβρουαρίου 2016

Αρ. Πρωτ.: 42/2016                                           Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΣ
Συλλόγους – Μέλη μας
(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η ατέρμονη πολιτική των μνημονίων συνεχίζεται σε αμείωτο ρυθμό και ένταση, παρά τις αλλαγές των κυβερνήσεων, οι οποίες δεν συνοδεύονται από αλλαγές πολιτικής στέλνοντας το λογαριασμό στο σύνηθες υποζύγιο, τα λαϊκά στρώματα, μισθωτούς- συνταξιούχους-ανέργους.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση, εκπονηθέν από Επιτροπή Σοφών- Τεχνοκρατών αδιαφορεί για την ηθικότητα και την κοινωνική βλάβη που πρόκειται να προκαλέσει. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική καλά κρατεί και καταδικάζει τους ήδη συνταξιούχους και πόσο μάλλον δε τους μελλοντικούς, σε συντάξεις- φιλοδωρήματα που δεν θα αρκούν για τα αυτονόητα.

Σε μια αγορά που παραμένει στην εντατική επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου επίθεση καθιστώντας αδύνατο να ανταπεξέλθει ο μικρός εργοδότης, η μικρή επιχείρηση που αιμοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με συνέπεια την έμμεση εισφοροαποφυγή ή το λουκέτο.

Η δέσμευση για περικοπή ασφαλιστικών παροχών κατά 1,8 δις για το 2016, η αύξηση έμμεσης φορολογίας θα οξύνουν περαιτέρω τη φτώχεια με συνέπειες ορατές για την αλυσίδα της οικονομίας και των πολιτών.

Η ανάπτυξη που δεν έρχεται, θα φέρνει ολοένα και νέα μέτρα περικοπών μισθών, συντάξεων, απολύσεων καθιστώντας το λαό μας σε φτωχό συγγενή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αύξηση ορίων ηλικίας στα 62 και 67 έτη, η αύξηση εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους, η διαφαινόμενη αδυναμία των νέων ανθρώπων και των ανέργων να εργαστούν 40 χρόνια είναι οι άμεσες επιπτώσεις αυτού του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Όσοι αντέξουν θα αναγκαστούν να «αγοράσουν» ασφάλεια από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, εγχώριες και πολυεθνικές, οι οποίες ήδη έχουν ανοίξει σαμπάνιες για την κατ’ ουσίαν κατάργηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΦΚΑ έχει να κάνει με την ενσωμάτωση-μεταφορά των ελλειμματικών ταμείων σε όλους, ενώ για κάθε συγχώνευση που συνέβη πρόχειρα, άνευ σχεδιασμού με μοναδικό σκοπό τη μείωση του κόστους στα χρόνια των μνημονίων, γνωρίζουμε πλέον τα αποτελέσματα στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ αντιλαμβανόμαστε το χάος που θα επικρατήσει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα καλούμαστε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα αντι-ασφαλιστικά, αντεργατικά, αντιτονωτικά σχέδια, τα οποία δεν έχουν τελειωμό. Η απόσυρση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου είναι μονόδρομος. Η άρνησή μας να συναινέσουμε, μεταφράζεται σε συλλαλητήρια, απεργίες, καταλήψεις, ενημέρωση της κοινωνίας και περαιτέρω κλιμακώσεις.

– Γιατί απεργούμε; Γιατί συμμετέχουμε στην Πανεργατική-Παλλαϊκή απεργία της 4ης Φλεβάρη;

Γ Ι ΑΤ Ι

– ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ.

-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ.

Τ Ω Ρ Α

-ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.

-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.

– ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΟΓΚΟ, ΜΕ ΠΑΛΜΟ, ΜΕ ΨΥΧΗ.

-Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.