ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Κλιμακώνονται με αυξάνουσα ένταση οι προπηλακισμοί και η βίαιη αντιμετώπιση υπαλλήλων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που πραγματοποιούν ελέγχους για την ανασφάλιστη – «μαύρη» εργασία. 

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που πραγματοποίησαν υπάλληλοι του ΙΚΑ Πύλης Αξιού Θεσσαλονίκης, εργοδότης επιτέθηκε με μένος και ιδιαίτερη αγριότητα, μένοντας όχι μόνο σε λεκτικές αναφορές, αλλά προχωρώντας σε βιαιοπραγίες γρονθοκοπώντας τον εντεταλμένο υπάλληλο.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ο έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να ευρεθούν ασφαλιστικές παραβάσεις, βαίνοντας καλώς στην ουσία, ο εργοδότης παρόλα αυτά εξέφρασε με τον παραπάνω τρόπο την αντίθεσή του. Για την ιστορία οι δυο υπάλληλοι παρέμειναν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής έως τα μεσάνυχτα και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα, αφού είχε προηγηθεί και μήνυση κατά αυτών από το δράστη.

Το εντεινόμενο αυτό φαινόμενο που δέχονται σε καθημερινή βάση οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, αποδεικνύει όχι μόνο την ιδιαιτερότητα της εργασίας μας σε μια περίοδο, όπου κοινωνία και επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο, αλλά και την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο της παραβατικότητας της κοινωνικής ασφάλισης παίρνοντας διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου- κατεστημένου στη χώρα μας.

Το γεγονός αυτό δυστυχώς δεν είναι μενονωμένο, αλλά ακολουθεί αυτό των προηγουμένων ημερών, υπαλλήλου της ΕΥΠΕΑ που μετά από έλεγχο απειλήθηκε η ίδια και η οικογένειά της, με αποκορύφωμα τις υλικές φθορές στο αυτοκίνητό της.

Τα συμβάντα αυτά δημιουργούν αποτρεπτική διάθεση και φόβο σε όσους έχουν απομείνει στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ασκούν εξωτερικούς ελέγχους.

Πέραν της καταγγελίας μας, απαιτείται άμεσα η Διοίκηση του ΙΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας να προβληματιστούν και να θεσμοθετήσουν περιβάλλον εργασιακής προστασίας των υπαλλήλων που εντέλλονται από τους ίδιους κατά την εφαρμογή των νόμων για τον έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας και όχι μόνο. 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!