ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ»

Επαναλαμβανόμενα κρούσματα επιθέσεων εναντίον υπαλλήλων ΙΚΑ από αγανακτισμένους πολίτες λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή, πλέον, βάση στις υπηρεσίες μας. Φαινόμενα που επιτείνουν τη δημιουργία κλίματος φόβου, εργασιακής ανασφάλειας και δεν ευνοούν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού με δεδομένα και γνωστά σε όλους μας προβλήματα.

Μετά τα γεγονότα της Δραπετσώνας, Παγκρατίου, Λιβαδειάς, Θεσσαλονίκης, ακολούθησαν, σε διάστημα δύο ημερών, αυτά των Εντασσόμενων Ταμείων Τραπεζών και χθες στο ΙΚΑ Λευκάδας.

Λεκτικές αναφορές, προπηλακισμοί, σπασμένα τζάμια… και η κατάσταση πλέον ξέφυγε με τραυματισμούς και νοσηλείες συναδέλφων σε νοσοκομεία.

Η κατάσταση εκτραχύνεται χωρίς να υπάρχουν ευθύνες στους εργαζόμενους, οι οποίοι μειωμένοι κατά 50% σε σχέση με το παρελθόν, δίνουν καθημερινό αγώνα να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους και την επιβάρυνση τους με νέες δομές, οι οποίες δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Αυτό που με ειλικρίνεια μπορούμε να διαμηνύσουμε είναι ότι οι υπάλληλοι στο ΙΚΑ εφαρμόζουν διατάξεις και νόμους. Δεν είμαστε υπεύθυνοι ούτε για τις μειώσεις συντάξεων, ούτε για τις κατασχέσεις ή τα “μπλοκαρίσματα” τραπεζικών λογαριασμών, ούτε για την απόδοση ποσοστών αναπηρίας. Εφαρμόζουμε τους νόμους, εργαζόμαστε σε δύσκολες συνθήκες και δυστυχώς μέχρι σήμερα είμαστε από τους λίγους εργαζόμενους στο δημόσιο που “πληρώνουν” καθημερινά τα αποτελέσματα της κρίσης στην κοινωνία.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και τη Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση του “εκρηκτικού” κλίματος που έχει δημιουργηθεί, την ενίσχυση του προσωπικού και τη δημιουργία σύγχρονων και “καθαρών” μορφών εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!