24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29), ΩΡΑ 10:00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή ότι ο ΕΦΚΑ τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες. Και αυτό, παρά τα μεγάλα και σοβαρά του προβλήματα, για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν τα τελευταία χρόνια τις τύχες της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Οι επιτυχίες αυτές οφείλονται στην καθημερινή υπερπροσπάθεια των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ, παρόλο που:

– Στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση έχουν να πραγματοποιηθούν προσλήψεις από το 2010 (13 ολόκληρα χρόνια) και δεν εφαρμόζεται ούτε η αρχή της 1 πρόσληψης για κάθε 1 αποχώρηση.
– Δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι αναγκαίες επενδύσεις σε υποδομές, υπολογιστές, δίκτυα, εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού.

– Τα προηγούμενα χρόνια ο ΕΦΚΑ και οι εργαζόμενοί του απαξιώθηκαν και συκοφαντήθηκαν, με αποκορύφωμα την περίοδο Υπουργείας του Κ. Χατζηδάκη. Οι εργαζόμενοι στον φορέα, σε στενό συντονισμό με τους φορείς ασφαλισμένων και συνταξιούχων, μέσα από πολύπλευρες και συντονισμένες ενέργειες, βάλαμε φρένο σε αυτό το κλίμα απαξίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, αναδεικνύοντας μια καλύτερη εικόνα του ΕΦΚΑ προς τα έξω. 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!