ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, δυστυχώς, προβλέπει την παράδοση κρίσιμων λειτουργιών και δομών του Οργανισμού σε ιδιώτες.

Διαλύει την διοικητική ιεραρχία του φορέα, αποψιλώνοντάς την από τα έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη του που κατέχουν θέσεις ευθύνης Γενικού Διευθυντή και Διευθυντή, και τα οποία προφανώς θεωρούνται αποτυχημένα και αντικαθίστανται από μετακλητούς-ιδιώτες υπαλλήλους τριετούς θητείας, χωρίς καμία ουσιαστική εξειδίκευση και γνώση επί των ασφαλιστικών διαδικασιών.

Η επιλογή αυτών των στελεχών θα γίνεται «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης», προφανώς εις βάρος των αρχών της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας και θα απολαμβάνουν προκλητικά υπέρογκες αμοιβές.

Καταργείται συνεπώς κάθε έννοια αξιοκρατικής διαδικασίας, για την επιλογή διευθυντών, καθώς καταργείται και η εξέλιξη των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, όπως προβλέπεται από τον υπαλληλικό κώδικα και τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!