ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

POSE LOGO MAIN 2019

 Αρ. Πρωτ.: 53/2021                                                Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2021

                                                                              ΠΡΟΣ
                                                                             Τους Συλλόγους-μέλη μας,
                                                                             για την ενημέρωση των συναδέλφων.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

Επειδή η Ομοσπονδία μας έχει γίνει αποδέκτης αναφορών, ότι σε κάποια υποκαταστήματα και υπηρεσίες του φορέα μας, δεν εφαρμόζονται και δεν τηρούνται σε απόλυτο βαθμό, τα προσήκοντα μέτρα προστασίας από την Covid-19, όπως αυτά έχουν ορισθεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ. αλλά και από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

1. Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια ΚΑΝΕΝΟΣ, η εφαρμογή των μέτρων προστασίας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Αντιθέτως είναι υποχρέωση, τόσο της Διοίκησης, όσο και των Συντονιστών των Π.Υ.Σ.Υ., αλλά και των διευθυντών των υποκαταστημάτων και των υπηρεσιών του φορέα μας, για την πλήρη και χωρίς καμία έκπτωση εφαρμογή των μέτρων προστασίας μας από τον φονικό ιό.

2. Οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι-μέλη μας, οφείλουν να προασπίσουν την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των συναδέλφων μας κι όπου υπάρχει κακή εφαρμογή τους, να προχωρούν σε ενέργειές τους ενημερώνοντας σχετικά και την Ομοσπονδία μας.

3. Επειδή καθημερινά, πληροφορούμαστε για επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργαζομένους του e-ΕΦΚΑ, επισημαίνουμε την χωρίς παρέκκλιση εφαρμογή του σχετικού πρωτοκόλλου που έχει ορίσει ο Ε.Ο.Δ.Υ., με τη ταυτόχρονη λήψη Covid-τεστ στο σύνολο των υπηρετούντων στην μονάδα όπου εκδηλώθηκε το κρούσμα, αλλά και την απολύμανση των χώρων. Είναι ακατανόητο, το να αναφέρεται επιβεβαιωμένο κρούσμα και να μην γίνεται άμεσα απολύμανση και καθαρισμός των μολυσμένων χώρων. Υπό τις παρούσες συνθήκες, για τέτοιου είδους θέματα, δεν χωρά καμία αδράνεια και παθητικότητα από τη μεριά των ιθυνόντων. Ως εκ τούτου, οι διευθυντές των μονάδων, οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τις Π.Υ.Σ.Υ. και να προχωρούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στις δέουσες ενέργειες τους.

4. Η σωστή εφαρμογή και χρήση της μάσκας στους χώρους εργασίας μας, είναι αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ και κανείς δεν μπορεί να «παζαρεύει» την υγεία των συναδέλφων μας και των οικογενειών μας.

Καθώς βρισκόμαστε πλέον στην αρχή του τέλους της πανδημίας, η Ομοσπονδία μας σε συνεννόηση και με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, προτάσσει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό εκείνων των συναδέλφων μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της συναλλαγής αλλά και στις επιτροπές των ΚΕΠΑ. Μέχρι του να συμβεί όμως αυτό, εφιστάται η προσοχή όλων μας στην τήρηση των μέτρων προστασίας, ώστε να είμαστε ασφαλείς.

2019 stamp new

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_ΠΟΣΕ_ΙΚΑ_ΚΑΜΙΑ_ΕΚΠΤΩΣΗ_ΣΤΗ_ΤΗΡΗΣΗ_ΤΩΝ_ΜΕΤΡΩΝ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.pdf

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!