1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
  6. /
  7. Ο «Υπερφορέας», η κοινωνία...

Ο «Υπερφορέας», η κοινωνία και οι εργαζόμενοι στον e- ΕΦΚΑ.

synadelfiki syspirosi main 2

Η πληττόμενη μερίδα της κοινωνίας περιμένει έως και 5 χρόνια τη σύνταξή της, ενώ πολλές φορές αναγκάζεται να επαιτεί ή να δανείζεται, καθώς ούτε η προσωρινή έστω, σύνταξη δύναται να αποδοθεί. Η ασύλληπτη- ντροπιαστική ταλαιπωρία τους, πλέον του πολιτικό-κοινωνικού προβληματισμού, αφορά και μείζον δημοσιονομικό-οικονομικό θέμα, καθώς η παραπαίουσα αγορά στερείται ζεστού χρήματος των υποψηφίων συνταξιούχων.

Οι άοκνες προσπάθειες του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση για τη δημιουργία 3 ασφαλιστικών ταμείων, δυστυχώς προσέκρουσαν σε τοίχο, καθώς η τότε υπερφίαλη πολιτική ηγεσία «δεν μας ήθελε μες τα πόδια της», απαξιώνοντας στο σύνολό τους, τους καθ΄ ύλην αρμόδιους και γνώστες των πραγματικών συνθηκών. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως πρωταίτιοι και ΝΔ ως συνεχιστές, ευρισκόμενοι εναλλάξ μεταξύ αντιπολίτευσης και εξουσίας, συμφώνησαν ως αντιπολιτευόμενοι και κατόπιν διαφώνησαν ως κυβερνώντες με τις θέσεις μας, καθώς η κυβίστηση – κοινώς κωλοτούμπα- διέκρινε σε ευρύ φάσμα την πορεία τους.

Το μόνο βέβαιο – το ζούμε εδώ και τέσσερα χρόνια- είναι οι παραστάσεις του θεάτρου του παραλόγου, που ανεβαίνει για 5η πλέον χρονιά στο θίασο ΕΦΚΑ.

Αποκλειστική ευθύνη έχουν οι πολιτικές παρατάξεις που δημιούργησαν τον ΕΦΚΑ, ενοποιώντας 8 ασφαλιστικά ταμεία και μετέπειτα το επικουρικό, χωρίς καμία οργάνωση και σχεδιασμό, με διαλυμένες υπηρεσίες, χωρίς προσωπικό, με παλαιωμένο υλικοτεχνικό εξοπλισμό χωρίς λογισμικά μέχρι και σήμερα, για την έκδοση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών.

Με μια δαιδαλώδη πολυνομία που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, χωρίς ενιαίο κανονισμό παροχών και ασφάλισης, μέχρι και σήμερα όλα αυτά τα ταμεία λειτουργούν με τις δικές τους διατάξεις. Οι αλλεπάλληλες ενοποιήσεις υπηρεσιών και τμημάτων, οι αλλαγές αντικειμένων χωρίς τη στοιχειώδη εκπαίδευση, έχει φέρει το απόλυτο χάος, την απόλυτη παράνοια.

Οι εργαζόμενοι είχαμε προειδοποιήσει. Μιλήσαμε για το χάος που θα επέλθει, αντί για το νοικοκύρεμα που διαφήμιζαν, μιλήσαμε για τις ανάγκες σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, για την επιμόρφωση, για την ψηφιοποίηση, για την οργάνωση και, εν τέλει, για την ομαλή μετάβαση, κατ’ αρχάς, σε 3 ταμεία.

Δεν ήταν οπισθοδρομική, ούτε συντεχνιακή η αντίδρασή μας, ούτε μας ξεβόλευε, ούτε φοβηθήκαμε ποτέ την εργασία με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια. Τα σχέδια επί χάρτου, υπό το βλέμμα των τροϊκανών ή των θεσμών, οδήγησαν στο Βατερλώ της σημερινής κατάστασης, η οποία δυστυχώς ολοένα και θα χειροτερεύει. Η υποστελέχωση, οι μουσειακοί Η/Υ της πρώτης γραμμής και οι βίαιες συγχωνεύσεις δομών, θα οδηγήσουν σε οριστικό τέλμα.

Η συμπεριφορά της Διοίκησης με λεκτικές επιθέσεις και λοιδορίες προς τα στελέχη και το προσωπικό, έρχονται να προστεθούν στο ήδη βεβαρυμένο κλίμα υποβόσκουσας δυσφορίας των συναδέλφων μας. Κύριοι της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, ο στρατηγός στη μάχη δεν υποτιμά το στράτευμά του, αλλά το εμψυχώνει. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δώσει δείγματα γραφής, όταν από χειρόγραφο σύστημα στο πρώην ΙΚΑ, μέσα σε λιγότερο από 1 εβδομάδα δουλέψαμε το ΟΠΣ, χωρίς λεκτικές απειλές και λοιδορίες. Βέβαια, διακρίνουμε μία συνέπεια της Διοίκησης, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε, στην απρόσκοπτη απαίτησή της, που αφορά την άμεση συλλογή ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ, ούτε η ΕΛ.ΣΤΑΤ να ήταν…

• Το πρόβλημα είναι η ανύπαρκτη βάση που στήθηκε διαχρονικά, με ευθύνη και των άλλων πολιτικών ηγεσιών, το έκτρωμα, όπως λέγαμε και τότε, του ΕΦΚΑ.
• Το πρόβλημα είναι οι υπολογιστές μας του 2001, που αγκομαχούν και καπνίζουν.
• Το πρόβλημα είναι η τεράστια έλλειψη προσωπικού του φορέα, το έμψυχο δυναμικό – ο ανθρώπινος νους, που θα χειριστεί εφαρμογές.

Οι εξαγγελίες, η αλλαγή ηγεσίας, ο Project Manager, το πολιτικό κόστος, εμάς τους εργαζόμενους και την κοινωνία, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Αυτό που μας πονάει σήμερα, είναι η αγωνία και η ανέχεια του υποψήφιου συνταξιούχου και η περαιτέρω καταβαράθρωση – απαξίωση του Δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:
• ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΓΑ !!!!!
• ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!!!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!