Νομική διευθέτηση των παραμενόντων με δικαστικές αποφάσεις συναδέλφων μας

POSE LOGO MAIN 2019

Αρ. Πρωτ.: 633/2020                   Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2020


ΠΡΟΣ
Τους Συλλόγους-μέλη μας,
για την ενημέρωση των συναδέλφων.

ΘΕΜΑ: Νομική διευθέτηση των παραμενόντων με δικαστικές αποφάσεις συναδέλφων μας.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ως σημαντική θετική εξέλιξη, τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την οριστική επίλυση της εργασιακής «ομηρείας», στην οποία βρίσκονται επί τόσα χρόνια, οι παραμένοντες με δικαστικές αποφάσεις συνάδελφοί μας.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 77 του κατεπείγοντος προς ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, το οποίο βρίσκεται προς επεξεργασία στην «Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων» της Βουλής, επιτρέπει στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, να προβεί στην παραίτηση επί των ενδίκων μέσων που έχουν ασκηθεί από πλευράς υπηρεσίας, σε βάρος των δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες παραμένουν οι συνάδελφοί μας στον φορέα και να προχωρήσει στη σύσταση των αντίστοιχων προσωποπαγών θέσεων εργασίας, τις οποίες και θα καταλάβουν. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η καλύτερη το δυνατόν λύση, μίας μακρόχρονης προσπάθειας που έδωσαν πρωτίστως αυτοί οι συνάδελφοί μας, πάντοτε με την ενεργή στήριξη του Συνδικάτου μας, το οποίο όλον αυτόν τον καιρό, χωρίς υπερφίαλες και άνευ ουσίας Ανακοινώσεις, πέτυχε σε συνεννόηση με τη σημερινή Διοίκηση του φορέα μας αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, να φτάσουμε σ’ αυτή την αίσια κατάληξη.

 

Η προαναφερόμενη ρύθμιση, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί, την ήδη εξελισσόμενη διαδικασία πρόσληψης των 186 διοικητικών υπαλλήλων, που ήδη έχει αποφασισθεί από το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ.

Ταυτόχρονα, στο ίδιο νομοσχέδιο, υπάρχουν και άλλες σημαντικές διατάξεις, όπως αυτή που αυξάνει την σχετική αποζημίωση των «κλιμακίων» και των ομάδων εργασίας, που πρόκειται να συσταθούν εντός του 2021 για την επίσπευση στην έκδοση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, η αποζημίωση αυτή, μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των επτά χιλιάδων διακοσίων (7.200) ευρώ το έτος, ανάλογα και με την απόδοση του καθενός συναδέλφου μας.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα, για συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, σε κατ’ εξαίρεση μετακίνηση προσωπικού του δημοσίου (όπως είναι για παράδειγμα οι πρώην υπάλληλοι του ΓΛΚ) στον e-ΕΦΚΑ, για την ενίσχυση του έργου των συναδέλφων μας στα τμήματα απονομών των συντάξεων, όπως επίσης και η προσωρινή διάθεση προσωπικού, για τον ίδιο σκοπό, από τα Επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς της χώρας, των οποίων η μισθοδοσία θα εξακολουθεί να γίνεται από τους φορείς προέλευσής τους.

Προφανώς, η προαναφερόμενη «δανεική» ενίσχυση σε προσωπικό των τμημάτων απονομών των συντάξεων, δεν είναι η ιδεατή λύση ως προς την στελέχωσή τους, καθώς οι ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν με τη στελέχωση των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, έχουν αποκτήσει πια «μόνιμο» χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, αντιλαμβανόμενοι την αγωνία δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που αναμένουν εδώ και κάτι χρόνια να λάβουν την σύνταξή τους, οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, για ακόμα μία φορά, θα σταθούμε στην πρώτη γραμμή, για την εξυπηρέτηση της Κοινωνίας και των ασφαλισμένων κι εργαζομένων της χώρας μας.

Με εκτίμηση,

2019 stamp new

pdf Η Ανακοίνωση

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!