Το Συνδικαλιστικό τοπίο στον εργασιακό χώρο του e-ΕΦΚΑ

POSE LOGO MAIN 2019

Αρ. Πρωτ. 600/2020                 Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΟΚΠ

Θέμα: «Το Συνδικαλιστικό τοπίο στον εργασιακό χώρο του e-ΕΦΚΑ»

Συναδέλφισσες –οι,

Στον εργασιακό χώρο του e-ΕΦΚΑ, σήμερα, συνυπάρχουν και δρουν δύο Ομοσπονδίες, ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ & Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. Η συνύπαρξη αυτή προέκυψε από την 01/01/2017, με την ίδρυση του ΕΦΚΑ και την ένταξη σ’ αυτόν 8 ανεξάρτητων ασφαλιστικών φορέων.

Εν συνεχεία, στις 01/03/2020, μετονομάζεται σε e-ΕΦΚΑ κι εντάσσεται στις δομές του και το επικουρικό ταμείο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.

Στις 23/6/2020, οι δύο Ομοσπονδίες μας, σε κοινή συνεδρίαση στα γραφεία της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, άνοιξαν το διάλογο, για τη διαμόρφωση του συνδικαλιστικού τοπίου στον εργασιακό χώρο του e-ΕΦΚΑ.

Στις 1/10/2020, σε κοινή τηλεδιάσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Ομοσπονδιών, κατατέθηκε από τη μεριά της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η θέση, ότι το συνδικαλιστικό τοπίο που θα πρέπει να διαμορφωθεί στον εργασιακό χώρο του e-ΕΦΚΑ, θα πρέπει να καταλαμβάνεται από την ύπαρξη μίας Ομοσπονδίας, με μέλη πρωτοβαθμίους συλλόγους, που θα απαρτίζονται από φυσικά πρόσωπα εργαζομένους αποκλειστικά στον φορέα μας.

Από τη δική σας μεριά, ζητήθηκε χρόνος, ώστε να επεξεργαστείτε την δική σας πρόταση, την οποία θα καταθέτατε σε νέα συνεδρίαση των οργάνων μας εντός του Οκτωβρίου 2020. Επειδή, όμως, αυτό, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει, σας καλούμε όπως κατόπιν συνεννόησης, οριστεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2020, από κοινού συνεδρίαση των Διοικητικών μας Συμβουλίων.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τα όσα είχαν αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου 2020, αναμένονται οι απόψεις σας, σχετικά με το ζήτημα του εύρους της εκπροσώπησης που πιστεύετε ότι θα πρέπει να έχει ο ενιαίος αυτός συνδικαλιστικός φορέας, όπως, επίσης και το είδος της οργανωτικής δομής του, σε σχέση πάντα και με τους πρωτοβαθμίους Συλλόγους που θα τον απαρτίζουν.

Για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή τυχόν παρατήρηση, παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

2019 stamp new

pdf Η Ανακοίνωση

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!