ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΕ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 19/11/2020

POSE LOGO MAIN 2019

                                                                                                                                                                                                                           ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Αρ. Πρωτ.: 586 /2020               Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2020

 
ΠΡΟΣ
Τους Συλλόγους-μέλη μας
για ενημέρωση των συναδέλφων μας

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 19ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020


Συναδέλφισσες – οι,

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, λόγω των γνωστών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποφάσισε ομοφώνως, την προσωρινή αναστολή της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε κηρύξει μαζί με την Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π, για τη Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 στον e-ΕΦΚΑ. Τα Προεδρεία των δύο Ομοσπονδιών, θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επικοινωνία και συνεννόηση, ώστε να καθορίσουν την νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της απεργίας, μόλις οι υγειονομικές συνθήκες μας το επιτρέψουν.

Επισημαίνουμε, πάντως, ότι η αναγκαιότητα, για την προσωρινή αυτή αναστολή της απεργιακής μας κινητοποίησης, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, ότι οι εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον φορέα μας, σταμάτησαν να είναι ασφυκτικές και άκρως πιεστικές. Γι’ αυτό και θεωρούμε ως δεδομένη, την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του φορέα μας, για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις περισσότερες μονάδες και υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, οι οποίες έχουν οξυνθεί περαιτέρω, λόγω και της πανδημίας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και απαιτούμε την άμεση δρομολόγηση λύσεων από την πολιτική ηγεσία, τόσο του e-ΕΦΚΑ, όσο και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, πριν η κατάσταση ξεφύγει εντελώς, αν ήδη δεν έχει συμβεί.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα στον φορέα μας, ενωμένο κι έχοντας πλήρη συναίσθηση των συνθηκών που επικρατούν στους εργασιακούς μας χώρους, θα συνεχίσει αταλάντευτο, να αναδεικνύει τις ευθύνες των εκάστοτε ιθυνόντων, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και πολιτικά ιδεολογήματα, προασπίζοντας το δημόσιο ασφαλιστικό μας σύστημα, πάντα προς όφελος της Κοινωνίας και των εργαζομένων της χώρας μας.

Ως εκ τούτου, καλούμε το σύνολο των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ, να σταθούν συνειδητά δίπλα στα Συνδικάτα τους, στηρίζοντας τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να δρομολογηθούν, διότι μόνο τότε, η φωνή μας θα μπορέσει να ακουστεί δυνατά από τους «κρατούντες» και από όσους λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις. Οι καιροί δεν μας επιτρέπουν την πολυτέλεια του εφησυχασμού και της αδράνειας και κυρίως της διαίρεσης ανάμεσα μας. Με ενότητα κι απόλυτη συνειδητότητα της δύναμης που διαθέτουμε ως εργαζόμενοι, θα αλλάξουμε τη στραβή ρότα των πραγμάτων.

Με εκτίμηση,

2019 stamp new

pdf Η Ανακοίνωση

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.