ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

2020 ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Κέρκυρας συνήλθε σήμερα 5/3/2020 σε έκτακτη συνεδρίαση με ένα και αποκλειστικό θέμα: την εξάπλωση του κορωνοϊού και μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.

Η Πρόεδρος ανέπτυξε το σκεπτικό που συνίσταται στην διαφορετικότητα του Τοπικού Υποκ/τος Μισθωτών Κέρκυρας σε σχέση με την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα, αφού:

1) Η Κέρκυρα γειτνιάζει με την Ιταλία, αποτελεί την πύλη της Ελλάδος στην Ευρώπη, δέχεται μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων και επισκεπτών και πλήθος αεροπορικών συνδέσεων με πόλεις της Ευρώπης. Ήδη το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφθασε σήμερα στο λιμάνι της Κέρκυρας και 1500 άτομα κυκλοφόρησαν ανάμεσα στους αυριανούς συναλλασσόμενους του Υποκ/τός μας.

2) Τα ξενοδοχεία ξεκίνησαν να λειτουργούν με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σ’αυτά να έρχονται σε επαφή με άτομα από όλο τον κόσμο και την επόμενη μέρα να προσέρχονται στο Υποκ/μα.

3) Άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό των συναλλασσόμενων είναι αλλοδαποί προερχόμενοι και από χώρες που έχουν καταγραφεί κρούσματα της νόσου.

4) Το Υποκ/μά μας, όπως είναι γνωστό, διαθέτει μικρούς χώρους αναμονής με αποτέλεσμα να συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες άτομα καθιστώντας αυτή τη συνάθροιση άκρως επικίνδυνη τόσο για τους εργαζόμενους και τους ίδιους και πολύ περισσότερο και για τους ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες-συναλλασσόμενους με τα ΚΕΠΑ.

 

Κατόπιν των παραπάνω και μετά από διεξοδική συζήτηση το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφασή του

Ζ Η Τ Α

Την άμεση λήψη προληπτικών μέτρων και συγκεκριμένα:

1) Ανάρτηση σε εμφανή σημεία του Υποκ/τος ανακοινώσεων-αφισών με υπενθύμιση των μέτρων πρόληψης από τον κορωνοϊό όπως αυτά προτείνονται από το Υπουργείο Υγείας.

2) Την άμεση προμήθεια επαρκούς ποσότητας αντισηπτικών κάθε μορφής.

3) Την άμεση απολύμανση και την επανάληψή της του Υποκ/τος σε τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικά συνεργεία.

4) Τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου από την Κεντρική Διοίκηση για την αποσυμφόρηση των χώρων εργασίας μας και αναμονής.

  Για το Δ.Σ.

           Η Πρόεδρος                                                          Η Γεν.Γραμματέας

Ευφροσύνη Καραφλιά                                                  Ελένη Αλαμάνου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!