Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και συναλλασσομένων του e-ΕΦΚΑ λόγω του ιού SARS-CoV-2

POSE LOGO MAIN 2019Αρ. Πρωτ.: 88/2020                        Αθήνα, 6 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Γιάννη Βρούτση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
• Διοικητή e-ΕΦΚΑ
κ. Χρήστο Χάλαρη
• Υποδιοικητή e- EΦΚΑ
κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο
• Υποδιοικητή e- ΕΦΚΑ
κ. Ελευθέριο Κρητικό
• Γεν. Δ/ντρια Διοικητικής Υποστήριξης, Τεχνικών Υπηρεσιών & Στέγασης
• Συλλόγους-Μέλη μας

Θέμα: «Λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και συναλλασσομένων του e-ΕΦΚΑ, λόγω του ιού SARS-CoV-2»

Κύριε Υπουργέ,

κατόπιν των αυξημένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή των νομών Αχαΐας-Ηλείας και Ζακύνθου, χωρίς να θέλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία κλίματος πανικού, οφείλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στην αναγκαιότητα λήψεως άμεσων μέτρων προστασίας τόσο για τους εργαζομένους του φορέα μας, όσο και των συναλλασσομένων που προσέρχονται στις υπηρεσίες μας.

Ως εκ τούτου, ζητάμε όπως:

1. Στους πληττόμενους νομούς, αλλά και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο, αναβληθούν για ένα εύλογο χρονικό διάστημα οι συνεδρίες των επιτροπών Κ.Ε.Π.Α. για την προστασία από τον συνωστισμό των ασφαλισμένων μας που προσέρχονται για να εξεταστούν από αυτές τις επιτροπές, οι οποίοι συνήθως ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Για εκείνες τις περιπτώσεις, που απαιτείται οπωσδήποτε η πραγματοποίηση της εξέτασης από την επιτροπή των Κ.Ε.Π.Α., αυτή να γίνεται μόνο κατ’ οίκον.

2. Να δοθεί δίμηνη παράταση της «ασφαλιστικής ικανότητας», για όσους ασφαλισμένους έληξε την 29η Φεβρουαρίου 2020, ώστε να σταματήσουν αυτοί να προσέρχονται κατά δεκάδες χιλιάδες στα τμήματα Μητρώου των υπηρεσιών μας.

3. Στις μονάδες και στις υπηρεσίες του φορέα μας, που βρίσκονται στην περιοχή των πληττόμενων νομών, απαιτείται να διασφαλιστεί η καθημερινή απολύμανση των χώρων τους, καθώς και ο εφοδιασμός των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων μας με τα αναγκαία μέσα προφύλαξης, όπως είναι αντισηπτικά, γάντια μιας χρήσεως, απολυμαντικά χαρτομάντηλα, αλλά και μάσκες προφύλαξης, για όσους θέλουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

4. Για το σύνολο των μονάδων μας να εξασφαλιστεί η καθημερινή κι ενδελεχή καθαριότητα, καθώς υπάρχει ένας αριθμός υποκαταστημάτων που στερούνται καθαριότητας μέχρι και σήμερα.

5. Σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν περαιτέρω, να υπάρξει άμεση πρόβλεψη για αναστολή λειτουργίας, όλων εκείνων των τμημάτων και υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ δέχονται κοινό.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ύπαρξη ομαλών συνθηκών εργασίας, αναμένουμε από μεριάς σας, όπως, σε συνεννόηση και με την Διοίκηση του φορέα μας, προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, που θα τις διαφυλάττουν.

Με εκτίμηση,

2019 stamp new

pdf Η Ανακοίνωση

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.