ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ 8Κ ΚΑΙ ΤΗΝ 9Κ

POSE LOGO MAIN 2019

 Αρ. Πρωτ.: 28/2020              Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΟΣ
Τους Συλλόγους-μέλη
για ενημέρωση όλων των συναδέλφων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με ανησυχία κι έντονο προβληματισμό, πληροφορηθήκαμε για τη νέα δικαστική διένεξη, ανάμεσα σε μερίδα συναδέλφων μας, προερχόμενους από τις προκηρύξεις 8Κ και 9Κ του ΑΣΕΠ. Καθώς δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, από τη τελευταία τραυματική περίοδο που βιώσαμε, με τις εκατέρωθεν αντιπαραθέσεις και την «αδελφοκτόνα» διαμάχη, πιστεύαμε ότι θα είχε πρυτανεύσει πλέον η λογική και ότι θα είχαμε αφήσει πίσω μας, όλα αυτά που μας χωρίζουνε ως εργαζομένους.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα των εργαζομένων του Ι.Κ.Α., σφυρηλατήθηκε πάνω στις αρχές της ενότητας και της συναδελφικότητας και σύμφωνα με αυτές συνεχίζει να πορεύεται ως σήμερα, επιδιώκοντας με κάθε πρόσφορο μέσο, τη λείανση των αντιθέσεων ανάμεσα στους συναδέλφους μας.

Τονίζουμε, όμως, ότι ο «δεδουλευμένος χρόνος εργασίας» οιουδήποτε εργαζομένου, ούτε παραγράφεται αλλά ούτε κι ακυρώνεται και θεωρούμε ηθικά απαράδεκτο, το να μπαίνει ένα τέτοιο ζήτημα.

Αναγνωρίζουμε ότι οι συνάδελφοί μας που προέρχονται από την προκήρυξη 8Κ του ΑΣΕΠ, από λάθη και ολιγωρία της Πολιτείας, υπέστησαν τη γνωστή ταλαιπωρία με τον καθυστερημένο διορισμό τους, κάτι για το οποίο η Ομοσπονδία μας, σε συνεννόηση και με τους ιδίους, μπορεί να το θέσει στην πολιτική ηγεσία διεκδικώντας τη διευθέτησή του, όπως έγινε άλλωστε προσφάτως και με συναδέλφους μας διορισμένους από άλλες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Όμως, θεωρούμε απόλυτα επιβεβλημένο, να σταματήσουν τη δικαστική διένεξη με τους συναδέλφους μας της προκήρυξης 9Κ του ΑΣΕΠ, οι οποίοι εν τέλει, έχουν καταστεί «όμηροι» μίας διαμάχης, για την οποία προφανώς και δεν ευθύνονται.

Ως εκ τούτου κάνουμε έκκληση, στους συναδέλφους μας που έχουν προσυπογράψει την προσφυγή εναντίον της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των συναδέλφων μας της 9Κ, να την αποσύρουν και άμεσα να έρθουν σε συνεννόηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, ώστε να προβούμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προς την πολιτική ηγεσία, για την ηθική τους αποκατάσταση.

Μόνο έτσι πιστεύουμε, θα επέλθει -επιτέλους- και η πολυπόθητη ηρεμία στην οικογένεια των εργαζομένων του Ι.Κ.Α., ώστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τα εργασιακά μας προβλήματα και τις προκλήσεις των καιρών.

2019 stamp new

pdf Η Ανακοίνωση

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!