ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – 28/05/2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΘΕΜΑ: ”Ληφθείσες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, την Παρασκευή, 28 – 5 – 2010”.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28-5-2010, αφού ασχολήθηκε διεξοδικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και με ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας που απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας, προέβη στις ακόλουθες εκτιμήσεις και αποφάσεις:

■Είναι κοινή διαπίστωση ότι διανύουμε μία περίοδο ιστορικών αλλαγών, με μέτρα και πολιτικές που οδηγούν, κυρίως, στην εξαθλίωση της κοινωνίας,

■Η κρίση θα είναι άλλη μία ευκαιρία για τους έχοντες και κατέχοντες, για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, για τους γνωστούς ”εκβιαστές” της κοινωνίας και των πολιτών, να κερδοσκοπήσουν.

■Επικρατεί πλέον το δόγμα ”οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι” πολλαπλασιάζοντας επικίνδυνα τα κοινωνικά προβλήματα και αδιέξοδα.

■Ενώ οι πραγματικοί υπαίτιοι παραμένουν στο απυρόβλητο, σβήνει κάθε ελπίδα για τον άνεργο, το νέο, το συνταξιούχο, το μισθωτό.

ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.

Μετά τη δραστική μείωση του εισοδήματος και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ήρθε η σειρά του ενταφιασμού της Κοινωνική Ασφάλισης.

Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ τα τελευταία χρόνια τονίζει συνεχώς, και μάλιστα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο ότι το ασφαλιστικό ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και αγωνίζεται για δημόσιο, κοινωνικό, βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

Δίχως ίχνος αυτοκριτικής των πολιτικών δυνάμεων που είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια και χωρίς να αναζητηθούν τα πραγματικά αίτια της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων (ασυνέπεια του κράτους, αφαίμαξη και τζογάρισμα των αποθεματικών, εισφοροδιαφυγή, χαριστικές ρυθμίσεις οφειλών κα), σπεύδει η σημερινή κυβέρνηση, ως Πόντιος Πιλάτος, με την καθοδήγηση του ΔΝΤ και της ΕΕ, να γίνει ο νεκροθάφτης της κοινωνικής ασφάλισης.

Συνάδελφοι,

Οι αδιέξοδες και αντικοινωνικές αυτές πολιτικές, έχουν ως αποτέλεσμα τη μετατροπή της κοινωνίας σε ηφαίστειο.

Η έξοδος από την κρίση δεν είναι ατομική υπόθεση, είναι υπόθεση συλλογικών και κοινωνικών αγώνων.

Χωρίς επιπλέον ολιγωρία, αδιαφορία και δικαιολογία, όλες και όλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεχίζουμε, πυκνώνουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.

Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους να δώσουν το αγωνιστικό παρόν στα πανεργατικά, πανελλαδικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5/6/2010, (στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί΄στις 11.00 πμ, στην πλατεία Κοντζιά).

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                               Ο Γ.Γραμματέας

Κόκκαλης Βασίλης                               Θεοδωρίδης Βαγγέλης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!