1. Αρχική
  2. /
  3. ΝΕΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ και ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...
  4. /
  5. Ανακοινώσεις
  6. /
  7. Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών 13ου...

Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών 13ου – 14ου μισθού

POSE new main
 
Αρ. Πρωτ.: 32/2019          Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2019
ΠΡΟΣ
Τους Συλλόγους-μέλη
 
Θέμα: «Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών 13ου -14ου μισθού»
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη συνεδρίαση της 31/1/2019 μεταξύ άλλων συζήτησε το θέμα της δικαστικής διεκδίκησης των αναδρομικών των δώρων και επιδομάτων που καταργήθηκαν με το Ν. 4093/2012.
Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν ότι:
1.Η άσκηση των αγωγών οφείλεται να συζητηθεί αρμοδίως, στα κατά τόπους δικαστικά ιδρύματα (ειρηνοδικεία, πρωτοδικεία) σε σχέση με τον τόπο εργασίας ή κατοικίας των εναγόντων.
2.Οι αγωγές οι οποίες θα αφορούν τα φυσικά πρόσωπα, κατά του Δημοσίου, δεν δύναται να υπερβαίνουν τους 50 ενάγοντες (πλήθος) κατά αγωγή.
3.Το κόστος που επιμερίζεται κατά ενάγοντα συνάδελφο είναι σύμφωνα με τις προσφορές της αγοράς για το σύνολο των συναδέλφων πολύ υψηλό.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, είναι αντιληπτό ότι η υποβολή ένδικων μέσων από πλευράς ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθίσταται αδύνατον για λόγους συνολικού κόστους και για περιπτώσεις αναρμοδιότητας δικαστηρίων των Αθηνών.
Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μας να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να χειριστούν τη διεκδίκηση των αναδρομικών με όποιο τρόπο κρίνουν συμφερότερο για τα μέλη τους και αν υποβάλουν αρμοδίως τις αγωγές το αργότερο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019, όπως μας εφιστά την προσοχή η νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ με γνωμοδότηση, την οποία σας έχουμε ήδη διαβιβάσει.
Άσχετα από τη δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών, η επαναφορά των δώρων στους μισθούς μας στο ύψος που μας δίνονταν πριν από τις μνημονιακές περικοπές εξακολουθεί να είναι από τις βασικές διεκδικήσεις μας και θα συνεχίσουμε να τα διεκδικούμε σε συνεργασία με όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους.
pose stamp

pdf Η Ανακοίνωση

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!