Έξοδα κίνησης Ελεγκτών Εσόδων

POSE new main
Αρ. Πρωτ.: 366/2017 
Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2017
ΠΡΟΣ
• Την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Έφη Αχτσιόγλου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
• Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο
• Διοικητή ΕΦΚΑ
κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη
• Συλλόγους-μέλη 
Για ενημέρωση όλων των συναδέλφων

Θέμα: «Έξοδα κίνησης ελεγκτών εσόδων ΕΦΚΑ»

Κυρία Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε στον ΕΦΚΑ λειτουργούν υπηρεσίες ελέγχου εσόδων με σκοπό την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.

Η αναγκαιότητα και η αποτελεσματικότητα του έργου των ελεγκτών του ΕΦΚΑ για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής είναι προφανής. Αποδεικνύεται τόσο από τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία, αλλά και από την πραγματική αύξηση των εσόδων.

Οι υπάλληλοι εσόδων του ΕΦΚΑ πραγματοποιούν επιτόπιους στοχευμένους ελέγχους καταβάλλοντας οι ίδιοι τα έξοδα κίνησής τους χρησιμοποιώντας είτε δημόσια μέσα μεταφοράς, είτε τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα με κόστος ιδιαίτερα αυξημένο όταν οι έλεγχοι αφορούν μακρινές χιλιομετρικές αποστάσεις.

 

Από το 2011 έχει σταματήσει να καταβάλλεται οποιοδήποτε ποσό για κάλυψη των παραπάνω δαπανών τους.

Παρόλα αυτά οι συνάδελφοι συναισθανόμενοι την αναγκαιότητα της διενέργειας των ελέγχων, παρότι εργάζονται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και παρά τις συνεχείς μειώσεις των αποδοχών τους, πληρώνουν από την τσέπη τους, αντί για την υπηρεσία.

Οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες πάντα συμφωνούσαν για το λογικό και δίκαιο του αιτήματός μας για την επαναφορά των εξόδων κίνησης, αλλά ποτέ δεν το ικανοποίησαν.

Ζητάμε από εσάς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα δίνοντας άμεσα λύση στην καταβολή των πραγματικών εξόδων κίνησης των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που διενεργούν ελέγχους για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, καθώς και της εν γένει εφαρμογής της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Είναι γνωστό ότι το οικονομικό αποτέλεσμα της διενέργειας των ελέγχων επηρεάζει και την καταβολή των τρεχουσών εισφορών αυξητικά. Επίσης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΦΚΑ παράγουν αποτελέσματα, όπως και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΣΕΠΕ και ακόμη μεγαλύτερα. Πιστεύουμε ότι μία ρύθμιση για τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ αντίστοιχη με εκείνη για τους ελεγκτές του ΣΕΠΕ επιβάλλεται για λόγους ισονομίας και επιπλέον θα ήταν από την πλευρά σας η αναγνώριση και η επιβράβευση της προσφοράς των εργαζόμενων.

pose stamp

pdf Η Ανακοίνωση

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!

Σχετικά θέματα
Please select listing to show.