ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΑ-Ε.Ι. ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΔΡΟΥ

ADA EI

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ VIDEO ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΗ
ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
(ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΚΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΟ ΑΔΑ-Ε.Ι.)

Σας γνωρίζουμε ότι ο Καρβουνάρης Νεκτάριος, σύνεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ με την Ανεξάρτητη Δύναμη Αλληλεγγύης – Εργαζόμενοι ΙΚΑ, από σήμερα 3/7/2017 δεν αποτελεί πλέον μέλος της παράταξής μας, διότι κατέθεσε στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ την Παρασκευή 30/6/2017 και ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) -με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία και ευθύνη και χωρίς να ενημερώσει επίσημα την παράταξη- ανακοίνωση (δελτίο τύπου) με περιεχόμενο της αρεσκείας του, χρησιμοποιώντας αυθαίρετα και οικειοποιούμενος, χωρίς να έχει κανένα τέτοιο δικαίωμα, τον τίτλο της παράταξης και υπογράφοντάς την ως «Η Γραμματεία της Παράταξης», τη στιγμή που εκλεγείσα Γραμματέας της παράταξης είναι άλλο εκλεγμένο μέλος μας.

Η διαγραφή του, από μέλος της παράταξης σε όλα τα θεσμικά όργανα, λαμβάνει χώρα ως αποτέλεσμα και σειράς άλλων προκλητικά αντιπαραταξιακών και αντιδημοκρατικών ενεργειών στις οποίες συστηματικά εδώ και καιρό έχει επιδοθεί, εναντίον πολλών άλλων εκλεγμένων μελών της παράταξης.

Ο κατά Facebook γνωστός ως Alexis Stasinos (!!), κ. Καρβουνάρης Νεκτάριος επικαλείται ότι υπήρξε απόφαση της παράταξης για τη συνέχιση στήριξης του υφιστάμενου Προεδρείου. Επειδή άλλο τα άνευ λογικής αιτίας ψευδώνυμα κι άλλο τα πρόδηλα ψεύδη, σας γνωρίζουμε πως ουδέποτε υπήρξε τέτοια απόφαση με τα πρακτικά των συνεδριάσεων μας να είναι διαθέσιμα στον οιονδήποτε ενδιαφερόμενο για να εξακριβώσει την αλήθεια. Επίσης, ο συγκεκριμένος πρώην σύνεδρος της ΑΔΑ-Ε.Ι. προχώρησε σε μια κίνηση πραγματικά αχαρακτήριστη: διοργάνωσε «δημοψήφισμα» στο facebook στην κλειστή ομάδα της παράταξης όπου συμμετέχουν οι 10 εκλεγμένοι της παράταξης και, αφού απέκλεισε από την ψηφοφορία με τον πιο αντιδημοκρατικό, δικτατορικό και ανέντιμο τρόπο τη Νόρα Νάτσινα (ομόφωνα ψηφισμένη στην τελευταία επίσημη παράταξη της ΑΔΑ-Ε.Ι. ως επικεφαλής της παράταξης που εκπροσωπεί τη μοναδική έδρα της παράταξης στο ΔΣ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και το Νίκο Προκόπη (οι οποίοι κατέχουν τις 2 από τις 3 έδρες της παράταξης στο ΔΣ του ΣΕ ΙΚΑ Ν.Αττικής και Νήσων), χρησιμοποίησε το αποτέλεσμα 5-3, ένα προφανώς νοθευμένο και κίβδηλο αποτέλεσμα της άτυπης και ούτως ή άλλως τραγελαφικής διαδικασίας που ακολούθησε, ως «απόδειξη» της έλλειψης εμπιστοσύνης των υπολοίπων στο πρόσωπο της Νόρας Νάτσινα ως επικεφαλής της παράταξης. Με ποια λογική οι 5 στους 10 αποτελούν πλειοψηφία λήψης αποφάσεων, μένει να περιγραφεί σε κάποιο ντοκιμαντέρ με θέμα τη νοσηρή πολιτικάντικη φαντασία.

Ο κ.Καρβουνάρης μπορεί να ξεπουλιέται σε όποια εξουσία (κυβερνητική ή άλλη) θέλει, με πρακτικές που δεν έχουν χρησιμοποιήσει στις επίσημες θεσμικές τοποθετήσεις τους (και όχι στο Facebook), ούτε καν παρατάξεις από τις οποίες θ’αναμένονταν, δεν θα μας οδηγήσει όμως μαζί του στο διασυρμό και στον κομματικό εξευτελισμό, ούτε θα του επιτρέψουμε να καπηλεύεται τους θεσμούς.

Επειδή δεν μας θρέφει η εξουσία, ούτε γίναμε ποτέ υπηρέτες της, καλούμε κι όποιον άλλο επιθυμεί να ξεπουληθεί σε όποιον αυτός νομίζει, να το κάνει άμεσα και να απαλλάξει την παράταξη από τέτοιου είδους άχρηστα βαρίδια, ώστε να μας βγάλει και από τη δυσάρεστη θέση να τον διαγράψουμε στο μέλλον από μέλος μας.

Δηλώνουμε και πάλι εμφατικά πως έμπνευση και κίνητρο της παρουσίας μας στον συνδικαλιστικό βίο είναι η προάσπιση των συμφερόντων ΟΛΩΝ των συναδέλφων κι όχι τα οφίτσια, σε ευθεία αντιδιαστολή με τις φασίζουσες απόψεις νεόκοπων συνδικαλιζόμενων οι οποίοι, δίχως δημοκρατική αιδώ, φαντασιώνονται ότι έχουν τη δύναμη και το δικαίωμα να θέσουν έτερους συνδικαλιστές σε (άκουσον-άκουσον) «περιορισμό σιγής» και επιτήρηση.

Εν κατακλείδει, επειδή τα προβλήματα όλων μας στον νέο φορέα είναι ζωντανά, ουσιαστικά και καθημερινά και η ενασχόληση με τα εσωτερικά θέματα της όποιας παράταξης αποτελεί περιττή πολυτέλεια κι ενδιαφέρει ελάχιστα-ελάχιστους, ρίχνοντας απλά νερό στο μύλο της γενικότερα υφιστάμενης απαξίωσης του συνδικαλισμού από τους συναδέλφους, η από πλευράς μας επιθυμία είναι το θέμα να κλείσει εδώ, ως δημόσια αντιπαράθεση.

Μπορεί να μειωνόμαστε αριθμητικά, αλλα περιθωριοποιώντας και καταδικάζοντας παραδειγματικά ανθρώπους και πρακτικές αστοιχείωτες και κατάπτυστες, ενισχυόμαστε θεαματικά ως προς την ποιότητα των μελών μας και τον δείκτη συνδικαλιστικού ήθους της παράταξής μας κι αυτό μόνο δυνατότερους μπορεί να μας κάνει, καθώς μας γεμίζει αποφασιστικότητα για να αγωνιστούμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον, με σκοπό το καλό των συναδέλφων.

Η εκλεγμένη κι επίσημη Γραμματεία της Παράταξης

 

Υ.Γ. Σχετικά με την αντίδραση του πρώην μέλους μας για τον χαρακτηρισμό υπαλλήλου ΥΕ, σε αντιδιαστολή της επικεφαλής ΠΕ, θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι το σχετικό έγγραφο είχε χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό, απευθυνόμενο προς τα θεσμικά όργανα και δεν θα επρόκειτο να λάβει δημοσιότητα, πολλώ δε μάλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ μέρους της ΑΔΑ-Ε.Ι. Ο ίδιος όμως το έβγαλε στην επιφάνεια με διάτρητη σκοπιμότητα, για να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του, αποφεύγοντας να σχολιάσει την ουσία των γραφομένων, (επι)μένοντας σε φτηνές κορώνες.

Ο κλάδος του κάθε συναδέλφου δεν είναι κρυφός και οπωσδήποτε δεν καταδεικνύει την αξία μας ως υπαλλήλων και ανθρώπων, όλοι ως εργαζόμενοι τα ίδια δεινά υπομένουμε και κανείς μας δεν περισσεύει από τον κοινό αγώνα για το αύριο της κοινωνικής ασφάλισης.

Τα απονενοημένα εφευρήματα λοιπόν περί «ρατσιστικών σχολίων» ας τα κρατήσει για τον εαυτό του, γιατί μας βρίσκουν κάθετα κι εξ’ορισμού αντίθετους ! Η δημοκρατική ευαισθησία όλων μας επιδεικνύεται κι αποδεικνύεται σε όσα πράττουμε και σαφώς δεν μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για εκείνον που «φαντασιώνεται» και κομπάζει τον περιορισμό της συνδικαλιστικής μας έκφρασης.

 

pdf Η Ανακοίνωση

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!