1. Αρχική
  2. /
  3. Παρατάξεις
  4. /
  5. ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
  6. /
  7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ- Ο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ- Ο Σ.Ε. ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2017

Ο  Σ.Ε. ΙΚΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η εκκωφαντική σιωπή-απουσία του Σ.Ε. ΙΚΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ, του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου συλλογικού οργάνου, τις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, είναι άνευ προηγουμένου.

Το τελευταίο επτάμηνο, κατόπιν των γνωστών τραγελαφικών καταστάσεων που ξεκίνησαν από ένα σύγχρονο αποστάτη που πούλησε την παράταξη που τον εξέλεξε για τον τίτλο του «Προέδρου», αντί του «Αντιπροέδρου», τα γεγονότα δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις μας.

Για τους εργαζομένους οι αρνητικές αλλαγές στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, η ανασφάλεια και ο φόβος λόγω της έλλειψης ατομικών διαπιστωτικών πράξεων και των προσωρινών ρυθμίσεων, η ανοργανωσιά,οι δυσλειτουργίες, επιβαρύνονται και από την κατάσταση στο πρωτοβάθμιο συλλογικό μας όργανο που αυτοκαταργήθηκε.
Ποια είναι η κατάντιά του και τι ακριβώς συμβαίνει:

Α) Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είχε συνεδριάσει εδώ και 5 μήνες.

Β) Δεν πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση ενημερωτικού χαρακτήρα για τα τεκταινόμενα στον ΕΦΚΑ, παρόλο που επανειλημμένα το έχουμε ζητήσει προφορικά, αλλά και εγγράφως.

Γ) Εδώ και εφτά μήνες δεν έχει παρθεί καμία απόφαση και δεν υπήρξε καμἰα δραστηριότητα συνδικαλιστικού περιεχομένου.

Δ) Και τέλος το αποκορύφωμα. Η προσπάθεια μετατροπής του συνδικαλιστικού σωματείου σε εξωραϊστικό πολιτιστικό σύλλογο της γειτονιάς.

Συνάδελφοι, η ΠΑΡΩΔΙΑ οφείλει να λάβει τέλος. Ο πολιτικός στόχος των πατρώνων της απέτυχε. Μπορεί να κράτησαν τον Σ.Ε. ΙΚΑ Ν. Αττικής & Νήσων σε απραξία, όμως τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με κύριο εκφραστή της συνδικαλιστικής δράσης την ΠΟΣΕ ΙΚΑ με τη στήριξη και τη συμμετοχή των υπολοίπων 27 συλλόγων εργαζομένων της χώρας.

Το συνδικάτο έχει ΧΡΕΟΣ να αντιμετωπίσει τις «μεταρρυθμιστικές» λαίλαπες των μνημονιακών πολιτικών άσχετα από τις κυβερνήσεις που τις εκφράζουν.Ο λόγος ύπαρξης και ο καταστατικός σκοπός του είναι η διασφάλιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης,καθώς και τα κλαδικά μας αιτήματα.

Ο Σύλλογος είναι των εργαζομένων και όχι έρμαιο καθενός που λόγω προσωπικής φιλοδοξίας,άγνοιας κινδύνου ή σκοπιμοτήτων πολιτικού χαρακτήρα νομίζει ότι μπορεί να τον χρησιμοποιεί. Η επικίνδυνη εσωστρέφεια απογοητεύει και απομακρύνει τους συναδέλφους που σήμερα νιώθουν την ανασφάλεια να συμβαδίζει με την αναπνοή τους.

Καλούμε τα μέλη της διοικούσας μειοψηφίας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, καθώς και την κρισιμότατη συγκυρία και να παραιτηθούν σήμερα. Η ζημιά που προκλήθηκε επί επτά μήνες είναι ανυπολόγιστη.

Η αρχή έγινε με την παραιτηθείσα Γενική Γραμματέα του Συλλόγου, η οποία προφανώς και έχει σοβαρούς λόγους που την οδήγησαν σε παραίτηση και αναμένουμε την τοποθέτησή της.

Ο Σύλλογος οφείλει να ανανήψει και να σταθεί αντιμέτωπος με τις δύσκολες περιστάσεις. Δεν είναι ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Χρειάζεται ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ από ένα έως πέντε αστέρια για να βαθμολογήσετε το άρθρο!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής!